inte jobba inte hemma

Jag jobbar inte – är ju pensionerad sedan ett par år tillbaka.

Jag är inte hemma – är som jag tidigare berättat i Jäggelouktta.

Men jag har pysslat där jag befinner mig.

 

Jag är ombedd att söka hålla samman höstens vuxenverksamhet vad gäller Bibel och tro. Därför har jag knypplat med en del tanke- och skrivjox och landat i en text jag strax skall skicka som SMS till dem jag har på listan över Bibelstudiedeltagare från i våras. Inget hindrar dock att du, noble Bloggläsius, får ta del av SMS-et. Du kan också känna dig inbjuden att denna höst vara där varande och/eller med varande. De mystiska ny-orden får sin förklaring i texten som nu kommer.

 

 

Gud och människa

 

Denna Corona- och Polarbrandshöst 2020 har jag – Stig Strömbergsson – tagit mig friheter. Utan att höra vad de som tidigare funnits med i Bibelstudierna tycker har jag på egen hand gjort en ”studieplan” för åtta tisdagar i udda veckor fram till jul. Det blir lite olikt tidigare terminer och utgår inte från en Bibelbok eller andra direkta Bibeltexter utan i stället från olika teman kopplade till huvudrubriken Gud och människa.

 

Våren förändrades av pandemin med fortsatta träffar – Älvsby kyrka – för dem som kunde vara med och ”lathundar” via internet för dem som valde att vara hemma, Vi är fortfarande i Coronatid och skall följa Folkhälsomyndighetens olika anvisningar. Det innbär att man kan delta som där-varande och/eller med-varande – och växla emellan.

 

Man är där-varande när man är där på tisdagarna udda veckor klockan 18.30-20.30. Med där menas i första hand Älvsby kyrka. Den är så stor att 50 personer där kan hålla Tegnell-avstånd utan problem.

 

Utan att vara i Älvsby kyrka kan man ändå med-vara på annan plats och/eller annan tid. Klockan 18.30 de aktuella tisdagarna kommer jag på internet lägga ut en introduktion till kvällens tema samt några tankegångar att fundera kring. Som med-varande kan man vara ensam eller – vilket kan vara en bra idé – vara det tillsammans med några andra när och där man än är. Det som lagts ut på nätet kommer att finnas kvar på min personliga och privata blogg www.stigstrombergsson.blogg.se som jag till en början kommer att ”låna ut” för ändamålet

 

Vill man få introduktioner och tankegångar på annat sätt än via internet – SMS? Vanlig post? – behöver jag få veta det. Skicka i så fall ett SMS eller ring 070-6862466 eller epost till [email protected].

 

Studieplanens” 8 teman jag preliminärt valt är:

 

8 september Människans rop till Gud

22 september Guds svar på människans rop

6 oktober Guds förberedelse och effekten

20 oktober Guds mest bastanta insats – del 1

3 november Guds mest bastanta insats – del 2

17 november Människans svar

1 december Människans väg in och till

15 december Människans väg vidare och mål

 

Första gången för både där- och med-varande blir alltså på tisdag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0