månne mitt fel

Då och då, nästan varje höst, har jag skrivit om skylten med texten Pray for snow. Jag fick den av mitt livs primärhustru med instruktionen att den skulle hänga i den korridor på folkhögskolan där lärarna har sina arbetsrum och då på väggen mellan dörrarna till mitt och till skidtränarens rum. Om du, noble Bloggläsius, skriver in de kursiverade orden i sökrutan till höger – såvida du sitter vid dator och inte med en telefån – kan du hitta tidigare bloggningar i denna viktiga sak.

 

När jag lämnade skolan vintern 2013 lämnade jag skylten skolan. Jag vet att den används men hur det blivit i höst vet jag inte. Den skidtränare som hustrun avsåg när hon gav gåvan har inte heller längre sin arbetsplats där utan är kommunalarbetare med ungefär samma eller åtminstone liknande arbetsuppgifter. Om nya kvastar sopat undan skylten eller ej har jag därför ingen uppfattning om.

 

Dock: Snön igår gick inte att sopa!

Den var för tung och för ivrigt yrande.

Det kom minst 2 dm i ett huj och tillvaron har blivit vit.

Sommardäcken är kvar på bilen men då den står i garaget spelar det ingen nämnvärd roll alls. På onsdag skiftas hjulen för jul-föret som nu kanske kommit.*

 

Press, radio, TV och sociala medier reagerar alltid på första snön som om det är något helt oväntat som sker. Gissningsvis finns regionala skillnader men om man som vi bor på gränsen mellan kust- och inland i Norrbotten bör häpnad och förfasning bli måttlig. Ändå hoppas jag att den somnu kommit tinar bort. Bäst ärom det är en period av minusgrader innan den vinterliggande snön faller från skyarna. Sådant som växer och gror mår bättre då. Varm icke-tjälad backe ska inte isoleras av ett vitt täcke som då underst blir till is.

 

Om de skyltat eller inte på folkhögskolan vet jag alltså. Det jag vet är att jag den 15:e denna månad lät bilden pryda inlägget om- och inställningar. Betyder det att helgens snöeri var min förtjänst? Eller mitt fel? Eller inget av de alternativen? Hur det än ärmed den saken börjar det vintra till nu vilket jag tycker är både acceptabelt och åkkej. Att ägna sig åt snöhat när man bor hyfsat nära Polcirkeln är ett självskadebeteende jag inte begriper. Passar inte pjäxorna är det ju bara att flytta till Skåne där Sverigedemokraterna är starka!

 

PS. Idag har jag skrivit en ”lathund” för Bibelstudiet i Älvsby kyrka klockan 18.30 i morgon kväll. Som blogginlägg är det fixat och klart och blir synligt 18.25 lokal tisdagstid. DS.

 


* Onsdag 13.30 är avtalad tid på däckhotellet. Praktisk lösning som gör att fyra däck inte tar plats i garaget och att skiftet sker i ett väderoberoende nafs medan man nästan hinner dricka en kopp kaffe.


Kommentarer
Postat av: Old Coach N, Skidtränare Emeritus

Vid ett sent besök på vår tidigare arbetsplats kunde konstateras att våra efterträdare inte har någon som helst respekt för traditioner. Ingen hade satt upp skylten!!??

Det är kanske just därför som snön kom tidigt i år. Sedan du lämnade Folkan har jag ju ombesörjt att ceremonin där den för tillfället högst teologiskt studerade, satt upp skylten. Oftast dåvarande skolpräst men t o m biskopen har agerat skyltvändare. Alla med lika mediokert resultat.

Under kupp-artade former i kväll har skylten vänts och kompletterats. Ordnung muss sein!


2020-10-19 @ 21:51:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0