valfusk i USA

Jag vet inte om jag är förvånad eller inte. Några år med Trump borde ha gjort att jag egentligen inte skulle vara häpen men ändå är jag det. Jag trodde faktiskt inte att han och kretsen kring honom skulle drista sig till att föreslå valfusk i en desperat strävan att inte bli en looser i stället för den killer han vill vara. Är detta seriöst? säger jag för mig själv i min TV-fåtölj.

 

En sak är att valet i USA blev – torsdag vid lunchtid är det inte färdigräknat än – mycket jämnare än vad som prognoserna kunde ge vid handen. Det är en seriös sak. Att nationen är delad och befolkningen är allvarligt söndrad är en annan seriös sak värd att ta på största allvar. Det är ett läge man bara kan fundera över om och hur det kan repareras. Att valsystemet, egentligen valsystemen i flertal, är i svenska ögon märkligt är också en seriös sak men det fungerar uppenbarligen så lite dåligt att man väljer att ha det så och det får man väl med lite förvåning acceptera. Svensk demokratisk standard är det hur som helst inte frågan om. Jag tycker jänkarna skulle göra studiebesök här hos oss.

 

Det mest häpnadsväckande är ändå Trump. Än en gång visar han sig inte vara 74 år gammal utan bara 4, möjligen 5. Han föreslår helt ogenerat flagrant valfusk och att röster inte skall räknas.

Med sitt krav på stopp för rösträkningen när och där det verkar passa honom agerar han helt likt den yngre av våra döttrar en gång när det hemma i huset spelades ett blodigt parti Fia med knuff. Saken då gällde hur man skall räkna när tärningen visar 4 eller annat antal prickar. Frågan var Är nummer ett den färgfläck man redan står på eller är ettan den första plupp man ska gå till? och jag antar att den saken diskuterats i de flesta barnfamiljer. Jag anar att man kan ha olika lösningar på olika håll men det jag bestämt tror är att man inte tillåter individuella samtidiga regeländringar på samma plats i samma parti. Det skulle spräcka alla ramar.

Johanna, alias Snorvan, som då var fyra år fick veta och lärde sig att reglerändringar under spelets gång är fusk – även om hon som inte ännu talade helt rent ändå med kraft hävdade: Jag fuckar inte alls!

 

Jag undrar: Har Donald Trump aldrig spelat Fia med knuff?

Och undrar vidare: Är inte en mental fyraåring med tillgång till media, militär, red-neck-miliser och annan maktapparat inklusive kärnvapen egentligen en ganska farlig grej?

 

Man kan bara hoppas att Biden kan bli något av en bidè och startar tvättningen av USA:s skitiga baksidor.


Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Är nummer ett den färgfläck man redan står på eller är ettan den första plupp man ska gå till? - Ett klassiskt problem, räknar man stolpar eller mellanrummen.
Håller helt med Dig om Trump, jag tror tyvärr vi får dras med osäkerheten i veckor framöver och sedan kan de bli Trump i alla fall :-(

2020-11-05 @ 17:10:50
Postat av: Thorsten Schütte

Medger med glädje att jag hade fel, om inte Trumpen mot all förväntas lyckas med sina överklaganden. Nu får man be för att Biden behåller hälsan.

Svar: I två år. Sedan Harris!
Stig Strömbergsson

2020-11-07 @ 18:23:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0