kurvan dyker & annat

Fibblekurvan jag skrev om i förra inlägget dyker! Planar inte. Dyker!

Redan om lördagen kunde jag mäta en minskad spridning. Visserligen var det färre som blomstrade upp men jag kunde notera en miskning till sammantaget ca 100 gula blomster med intillväxande knoppar att ta bort. Efter jag gjort det klipptes också gräset och idag, söndag, har det (än så länge) bara handlat om ett 20-tal.

Men runtom i terrängen växer det och frodas och när alla de blommorna blir grå bollar av flygfärdiga frön befarar jag en andra våg. Även om vår fastighet med tomt inte är ett äldreboende gällar det också i detta avseende att hålla i, hålla ut och hålla avstånd. Tvätta händerna noga måste man göra efter varje rensning.

 

Flagrant bloggskryt ägnar sig min kompis tobbe lindahl åt i sin blogg – här.

Jag gjorde en liknande genomgång vad gäller besök och annat på min blogg. Hans resultat blir – om siffror och diagram stämmer – för mig en missgynnad obegriplighet. Hur hans lågfrekventa skrivande av ett inlägg i veckan med ganska enahanda innehåll om gudstjänster i Hertsökyrkan kan anses mindre ointressant än den mångfald av enskildheter jag oftare än han plitar ner är en gåta som jag och till och med änglarna i himlen åstundar att blicka in i – för att travestera Hebreerbrevet.

Bloggverktyget vi bägge använder ger denna rekommendation: Försök att skriva ett inlägg per dag. Dina besökare vill se nytt material när de besöker din blogg.

Jag provade det våren 2018. Funkar inte!

Är jag allvarligt missundsam? Nää! Inte allvarligt.

 

Nya Fablernas värld varnar jag för! Bestämt.

Det har då och då de senaste 10 dagarna både i radio och TV när man resonerat om kultur nämnts att holländarna börjat göra en ny version av den gamla godingen. Det nya finns på Netflix och om fredagskvällen efter Poldark såg jag och Primärhustrun20minuter av första halvtimmesavsnittet.

En blek avglans av den äkta varan! Pratigt! Profillöst! Nästan disney-tempo, platt språk. Som nya Kyrkohandboken i relation till 86-an fast värre.

Vi fixade inte ett helt avsnitt. Hustrun körde via YouTube 6 gamla femminutare genom TVn. En fröjd för öga och öra!

 

Simma lugnt.


Kommentarer
Postat av: Torbjörn Lindahl

Apropå bloggstatistik. "Tänk när en gång vart varför blir besvarat".

2020-06-14 @ 14:48:40
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0