du har pappahjärna!

Sonsonen Adrian gav diagnosen.

Tonfallet tydde på att han inte gav en komplimang.

 

Det görs och sägs mycket skoj när barnbarn är på visit. Adrian 8 år med storasyster Tyra 10 for igår efter att ha varit här en vecka som gav en trave lustigheter och klokskaper. Rubriken är bara ett exempel.

 

Det var varmt. Vi badade i princip varje dag. En eller två gånger. En av kvällarna gick vi till badplatsen några hundra meter från där vi bor i tanken att älvsvattnet svalkar. Bilden visar hur promenaden gick. Klicka på den blir den större utan att promenaden för den skull blir längre.

 

Längs med älven filosoferade storasysten: Vatten har ingen färg. Det är den blå himlen som gör att det ser blått ut. Och hon fortsatte: När det är mulet är vattnet grått. Hade himlen varit gul skulle vattnet också vara det.

 

Tösen har givetvis helt rätt och för att stimulera den intellektella verksamheten och kanske flytta tankarna ytterliga ett steg – jag gillar att provikativt tänka utanför lådan – frågade jag: Hur blir det om himlen är randig? Svaret kom: Då blir vattnet det också. Men – sade jag – om vattnet rinner på tvären blir det väl rutigt?

 

Då kom broderns kommentar som blev blogginläggets rubrik.

Och systern kompletterade: Du är dubbelt så knäpp som pappa!

 

Som sagt var det inte tänkt som komplimanger men jag tog det som sådana. Så kallad pappa-humor är en speciell genre och att som farfar ha dubbelt upp – pappan är verkligen inte dålig! – är en ren statusmarkör.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0