hast- och hantverk

Att skriva blogginlägg görs inte på en kafferast.

 

I och för sig kan man tänka sig lååånga kafferaster med på tår, påtår, tretår och kall äcklig java i ett fjärde varv men tänker man normalfall stämmer det kursiverade påståendet ovan.*

 

Jag har märkt att om jag mångordigt och vidlyftigt bloggar om allt och ingenting i samlade skurar tar det en viss tid. Skriver jag om något speciellt tema behövs tar det många fler minuter även om blogginläggen blir ungefär lika långa. Topptider – timmavis – har nog det som hamnar i kategorin Exe-geten bräker. Snabbast går det att surra på om vädret och daglig tillvaro – som nu.

 

Vi har haft hantverkare i huset denna vecka. En målare som tapetserat hall-trapp-hall.** Blandade känslor uppkommer. Tapetsera kan jag ju göra själv! Ät tillochmed ganskakul, om man undantar förarbetet. Att någon annan gör det får mig att känna mig saftigt onyttig. Psyket klättrar på väggarna när jag ser en annan i samma miljö fysiskt klättra på väggarna – mot betalning. Hur som helst är hans väggklättrande nu i det närmaste klart och det besvärliga ställningskrävande trapphuset är fixat -med resten. I morgon startar jag – OBS: Jag! – proceduren att lägga nytt golv i hall och kök.

 

Vädret är lite bakvänt. Januari brukar vara svinkall. Inte så i år. Minus fem till plus fem växelvis. När årets första månad är mild brukar det betyda snöfall. Inte så i år. Märkligt. En Greta-effekt?

 

Biskoparna har kommit med en skrivelse om Nattvarden – kan laddas ner här. Är nog värt en kommentar men inte nu.

 

Den grekiska ön Samos och tankar kring resor dit känns inte heller angeläget att idag orda om mer än att nämna att jag bokat en resa i mitten av maj. Denna vår ingen ”tjänsteresa” med vare sig ungdomar eller vuxna utan en privat tripp tillsammans med en av mina svågrar.

 

Annat som bränderna i Australien, riksrätten mot Trump i USA, viruset i Kina bloggar jag inte om. Inte heller EM i handboll eller att de manliga svenska skidskyttarna skjutit ut sig. Att Luleå leder Elitserien – numera onödigt och nymodigt kallat SHL – är dock värt att nämna.

 

I Veckomässan i förrgår kväll var vi drygt 50 i kyrkan. Halva styrkan var konfirmander. Ena halvan av den andra halvan var ur Kyrkans-Unga-gruppen och den sista halvhalvan var vi som var över 30 år gamla. Åtta av dessa deltog också i Ovangelie-träffen efteråt.

Kändes som en bra delvis frivillig arbetsliknande insats.

 

Nu ska jag läsa i en bok – och dricka kaffe!

 

 


* Det finns extremfall för vilka all tid mellan att man vaknat på morgonen till dess man somnar på kvällen är en enda ihållande kafferast. När jag gjorde lumpen som kompanisjukvårdare vid Kungliga 19:e Infanteriregementet i Boden var jag på övningar i skog och mark utrustad med förbandsväska och diverse medikamenter och en av kamraterna kom en dag till mig och sade på klingande Arjeplogs-mål:

Höddu Strömbersson. Hadd du nå Novalukol? I ha sa hellvittes illt in i magan!

Jo. Visst har jag det svarade jag. Men är det lösningen? Att dricka på bit med Novalukol i stället för socker? Hur många kvartsliterskåsor blir det på en dag? – han hade alltid vid varje stando eller paus en gasolbrännare med kaffepanna igång.

He bli väl en femtan-sextan baljer skull ja tro.

Mitt förslag Om du skulle dra ner till åtta för att skona magen möttes med.lätt stirrig blick och orden: Hödduduu! Man kan int slutta leva!

** Varför det är målare som tapetserar och en tapetserare som klär in eller om möbler är ett mysterium att stilla begrunda – om man skulle idas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0