skidpark & stolt

Det har varit en händelserik dag, årets 22 februari. Den äldre av sönerna fyller år och det återkommer jag till. Tar dagen från början.

 

Igår kväll gick jag till sängs fullt frisk men fann mig i morse vara sängliggande. Inga problem dock utan bara upp och hoppa. Några plusgrader ute visade hur dagen skulle bli.

 

Frukost med Piteå-tidningen vid mitt ensamhetens frukost bord. Primärhustrun, det är Madammen i mitt liv, är inte hemme. Hon lämnade mig – om inte förhoppningsvis för gott – om tisdagskvällen för att ansluta sig till den yngre av våra döttrar och sin egen ägandes lillasyster för att åka Tjejvasan som gick av stapeln idag,

 

Jag såg starten av eliten som hustrun inte tillhör klockan 9 och fick av en vallanörd veta att hon som brukade vinna och också vann har en skidpark. Skidpark? Vad i kissemissen är det? Svar:Cirka 40 par skidor.

Så många par har inte vi. Visserligen brukar folk säga om och när de ser in i vårt garage: Vad ni har mycke skidor! men skidpark är det inte.

 

Primärhustrun har löparskidor, skäjtskidor, skinnskidor och slalomskidor – ett eller två par. Inte ens jag håller räkningen. Dessutom terrängskidor för icke preparerade spår i fjällen. Jag äger löparskidor, slalomdito och terrängskidor. Yngste sonen har slalomskidor – ett eller två¨par. I ett hörn finns madammens och mina avlagda gamla löparskidor. I samlingen finns också ett par barnskidor i väntan på att barnbarnen skall bli stora nog*. Är det en skidpark? Nää! Mer av en blomlåda – typ.*

 

Hur som helst åkte hustrun Tjejvasan på ungefär två och trekvart.och slog både syster och dotter – tanten är 65 bast! Bra jobbat! Jag måste vara en rekordelig karl som har en så hurtig och vältrimmad fru.

 

Allt dettta fick Jag inte se. Jag for till Luleå. Den äldre av sönerna – som liten kallad Hattifnatten – fyller år. Hans hustru fyllde år nästförra veckan och dottern, äldsta barnbarnet Tyra, blir 10 om några dagar. Trippelparty!

 

Förmiddagen ägnades åt presentinköp till de allla – fast sonens fixats i Älvbyn. Många slantar for mellan fingrarna då också barnbarnsjublarens lillebror rimligen behöver få ett sympatipaket. Hur som helst kul träff med släkt och med tradition! När jag fyllde 10 fick jag av min farmor – slantar var sända till mor och far – en kikare. Mina föräldrarar gav sina fyra barnabarn en kikare i 10-årspresent. Idag gick stafetten vidare. Tyra blir 10 om några dagar. Reaktion? Att få en kikare når man fyller 10 skapar inte extas men är hur som helst en framtdsgrej.

 

Är jag stolt? Ja! Över hela min familj. Fru, barn och barnbarn! Mumma!

 

 


* På vinden finns riktigt gamla skidpar lagda som underlag för lådbelastning mellan takstolarna. Dessa syns inte i garaget.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0