sjiitväder!

Så sa barnbarnet Lisa vid ett tillfälle för runt ett ½år sedan – typ. Hon är 3½ nu. Vid tillfället då hon kved – vi har det på film – hade hon feber och var trött och irriterad över regn, dimma och rusk. De e sjiitväder! Jag vill ha vanlit väder! blev bevingade ord också hos hennes mormor och morfar – Primärhustrun och jag.

 

Det har varit sjiitväder länge nu. Jag såg i gårdagens Palt-Post alias Lokala Världsbladet alias Piteå-Tidningen att såhär långt i december toppar Umeå landets sol-liga med hela fyra timmar. Fyra!

Förra månaden var det bitvis på samma sätt framför allt i slutet och jag föreslår därför en kalenderreform. Det är på tiden att vi släpper förankringen till de antika romarnas gudar, kejsare och simpla numrering och i stället delar in året efter hur det är på våra breddgrader. Grå-vember och Dis-ember kommer då att avsluta året – om vi envisar oss med att ha nyår nära vintersolståndet i stället för mitt i sommaren.*

Jag är trött på sjiitvädret.

 

Jag är också less på en del av hur media bevakar Corona-pandemin.

Att vi får dagliga uppdateringar av konstaterad smitta, inlagda på sjukhus inklusive intensivvård samt dödstal är helt OK. Den samtidiga leveransen av ackumulerade siffror sedan pandemistart är också bra. Det jag saknar är uppgifter om antalet utskrivna från sjukhus och annat som tyder på att folk också tillfrisknar samt att den förkrossande majoriteten av dem som har symptom och testas inte har Covid19. Naturligtvis önskar jag inte detta för släppa på de råd och anvisningar som gäller utan bara för fullständighetens och balansens skull. Alla som blir sjuka dör ju inte – typ.

Media måste producera invändningar. Den rollen har man i ett öppet samhälle. Det är helt OK. Samtidigt irriterar det mig att man tjatar om vaccin och när det skall komma men när det då blir så startar omedelbums jakten på vaccinets faror eller andra spekulationer om vad somkan tänkas gå fel. Man ventilerar upprördhet över att det inte finns planeringar men när sådana kommer gräver man genast efter invändningar och oklarheter. Jag tycker media skall besinna sig lite och främst se sig som informatörer i en kristid, inte alarmister sommåste ropap å vargen hela tiden. Kulmen av detta är det evinnerliga ansiktsmasksältandet och krav på riksomfattande maskering på grund av att det är trångt i tunnelbanan i Stockholm. Folk kan faktiskt tänka själva! Ingen förbjuder mask!

 

Jag är mätt på Brexit.

Jag har glömt när britterna röstade men det var länge sedan och de verkar fortfarande inte ha fattat att om man går ut hamnar man ute eller att det samtidigt inte går att skita och hålla emot. Det har varit förhandlingar år ut och år in och nu verkar det i alla fall bli utträde utan avtal. De är knepiga, britterna.

 

Trump är jag också mätt på!

I det fallet är det just nu lite lugnt – peppar, peppar. Det kommer inga fler märkligheter från hans håll eller i vart fall kablas de inte ut över världen. Att han plockas undan är en ljusning i sjiitvädret.

 

 


* De andra månaderna skulle då kunna bli Kallmånaden, Kallaremånaden, Kattmånaden, Lurerimånaden, Pollenmånaden, Maskrosmånaden, Badmånaden, Bärmånaden, Gulmånaden och Dubbdäcksmånaden.


Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Amen och halleluja till denna betraktelse! :-)
utträde utan avtal - eller kanske avträde utan avtal?
De är knepiga, britterna. - Det kom även Obelix fram till...
A propå väder berättar min dotter om Göteborg där hon numera bor att det även där finns fyra årstider:
höst - sommar - höst - höst...

2020-12-11 @ 16:32:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0