tre duploklossar

Det blir precis lagom.

Inte för litet, inte för mycket.

 

Igår eftermiddag plockade vi  knappt två hinkar bär. Mest blåa men också tidiga röda och inte långt från där var vi bor. När jag nu sitter och skriver kan jag se den sluttning vi var på men å andra sidan är utsikten från vårt vardagsrum ganska enastående.

 

20 liter blåbär hopdraget med plockare att rensa är inte gjort i en handvändning. Det tog en del av gårkvällen och en stor del av denna dag i anspråk. Vi har rätt utrustning – som bilden visar. Inget plastjox-rensgaller som man kan handla i dessa yttersta tider utan gamla sortens med träram och metallgaller. Omöjlig att köpa nuförtiden annat än på Röda Korset eller andra second-hand-sammanhang. Vi äger två! Vårt ochmina föräldrars.

 

Tre duploklossar under ena långsidan ger perfekt rullvinkel när man rensar. Två blir för flackt och bären rullar inte. Fyra (eller fler) gör att de rinner okontrollerat. Tre skall det vara! Utprovat under flera år.

 

Åh! Så fina blåbär!

Och vilka fina lingon – fast flera är kartiga!

Jag plockar rubbet så får det soteras vid rensningen.

 

Kanske är inte det sättet världens mest lysande tillvägagångssätt men blev i alla fall främst primärhustruns strategi. Jag noterade samma sak men försökte undvika det mesta av de bär som vi mer intensivt skall dra ihop om ett par veckor.

 

Då lilla Lisa inte var här idag utan stuckit efter frukost till några kompisar till sina föräldrar passade mormor på att städa av fastigheten.Jag rensade de två tredjedelar av hinkarnas innehåll vi inte hann med igår kväll. I rensat och sorterat läge blev det 1 liter lingon i frysen, 16 liter blåbär i samma låda, 1½ liter skräp och framför allt icke mogna lingon i komposten samt tillsist en knapp liter blåbär för frukostförtäring nu förvarade i kylen. Tog flera timmar av dagen.

 

Skolkade faktiskt från gudstjänsten – men det är det många andra som också gör.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0