POLARBRAND!

 

 

Det händer när man ser på TV att det börjar rulla en notis som här och där varnar allmänheten för att det brinner. Folk uppmanas att stänga om sig och hålla sig inne. Idag var det vår tur.

 

I natt kom meddelanden om brand i Polarbageriets fabrik några kilometer härifrån. Inga personskador men anläggningen blir totalförstörd vilket naturligtvis på sikt – än så länge icke överskådlig – kommer att påverka orten. Mer akut är att den ammoniak som finns i anläggningens kylsystem löper risk att explodera eller läcka ut. Därför skall vi hålla oss inne idag och det finns avspärrningar i samhället.

 

Men nyss sedan jag just börjat skriva ringde Brunetten – alltså kyrkoherden – och undrade om jag kunde vara med som prästförstärkning när Polar-anställda samlas för krisinfo borta på Kanisparkeringen. Sticker strax dit.

 

Lilla Lisa med föräldrar kom sig genom avspärrningarna imorse. Det var planerat att de skulle resa hem idag så branden var inte den utlösande faktorn. Vi är alltså själva nu.


Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Hörde nyheten med förfäran och känner igen känslan att bo innanför avspärrningar från skogsbranden nära oss juni 19. Man glömmer även lätt att livsmedel och deras råvaror kan vara utmärkta bränslen och t o m explodera, februari 1979 sprängdes Tysklands största kvarn, Rolandmühle i Bremen i en mjöldammexplosion som nästan kastade min farbror ur sängen 2 km bort.
Hoppas och tror att Älvsbyn reser sig efter det här!

2020-08-24 @ 10:24:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0