jag informerar mig

I dessa tider och alla andra tider behöver man hålla sig informerad om vad som händer och fötter. Det finns vägar och metoder jag använder och andra jag undviker om man ser till dygnets vakna tid. Under den icke vakna tiden informerar jag mig inte alls.

 

Lokala Världsbladet alias Piteå-Tidningen är en frukostbordsattiralj jag sällan försummar. Primärhustrun kan ha greppat den innan så det kan bli när hon är klar. Får jag grepp om blaskan först tar hon del av den via en app i sin telefon. Samtidigt pratar P1 i radion ända fram till programmet ring detsamma då det händer att vi slår av.

 

Med morgontidning och P1 i ryggen – TextTV kan också vara aktuellt – blir det så dags för så kallade sociala medier. Där kollar jag via telefonen först om någon kommenterat något på min egen blogg och som regel får jag konstatera: Nähä! Inte idag heller.

Sedan blir det annat i bloggvärlden, en del listat i listan längst ner till höger om du läser detta på dataskärm.

Först då tobbe lindahl. Han skriver inte SÅ ofta men jag har koll på min kompis.

Sedan en annan kompis: johnny lestander. Han går i ryck och kan leverera flera dagliga skriverier i olika ämnen men också låta bli ett par dagar. Jag kommenterar ibland.

Nummer tre är Dag Sandahl – som inte finns i länklistan till höger. Under rubriken Dagsländor skriver han här varje dag ganska syrliga drapor med anknytning till kyrkans öden och äventyr. Han kan ibland verka lite grinig och bråkig men är så skarpsinnig i sina analyser att han är väl värd att läsa vare sig man gillar (allt) det han skriver eller inte.

 

Med bloggarna avklarade blir det sedan dags för Facebook där jag själv inte är speciellt aktiv. Läser naturligtvis inte allt algoritmerna vill visa mig men ögnar en del. Små filmer och bilder som har med barnbarnen att göra har givetvis suverän förtur men annat slinker också med vid morgonkoppen.

 

Vid lunchtid är radions P1 på. Mat och Luncheko hör liksom samman.

 

Presskonferensen i SVT2 kl 14 har nu blivit ett måste även om jag nu tycker att en del journalisters frågor blir allt mer småskurna och rentav dumma. Jag imponeras av podiets självkontroll som gör att de inte ropar Detta svarade jag ju på nyss! Pucko!

Rekordet måste ha varit igår när en uppkopplad generad ”journalist” yttrade:Vi får frågor av våra läsare om man kan ha sex nu i Coronatider. Vad säger Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen? Lungt och samlat, fast man såg hur han kämpade för att inte börja skratta, svarade folkhälsoraklet ungefär I nära relationer är det smittmässigt redan kört och inget hinder men med ”social distanserin” kan det ju nu bli en annan sak.*

 

Att tidspassa SVT:s nyhetssändningar 19.30 eller 21.00 hör också till hur jag informerar mig. En och annan returkoll på blogg och FB kan förekomma på dagen och under kvällen, särskilt om jag funnit eller lagt mig i någon ”debatt”. TextTV:s icke Coronafärgade utrikesmeddelanden är också intressanta men i direktsändningar i dessa tider sorgligt försummade kapitel.

 

Så informerar jag mig när jag informerar mig – i huvudsak.

 


 

* Mitt spontana svar ut TV-fåtöljen var grövre men lika klarläggande: Utom i etablerade förhållanden gäller gäller dessa regler och rekommendationer! Inte med folk äldre än 70! Maxantal 50 personer! Två meters lucka – i sig en avståndande faktor! Glöm inte skydd! Först på vanligt klamydiahämmande vis men nu också munskydd, visir och oljerock! Så klädda kan knäppgökar göka!


Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Håller med om korkade frågor och respondenternas oändliga tålamod!

2020-04-23 @ 09:22:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0