εν ερατώ 09/19

Lördag 21 september.

 

Om en och en halv timme går bussen. För en och en halv timme sedan lämnade vi rummet. Om fyra och en halv timme beräknas vi vara i luften. Nu är det blåsigt väder igen.

 

Platanias där vi varit har varit ett bra ställe att vara på. Bra rum, nära till vattnet, lagomt att göra. Det mesta av Kreta har vi naturligtvis osett. Knossos, Heraklion, Samaria-ravinen till exempel. På nåt vis är sådant ”måsten” enligt många men vi hoppade de sakerna. Denna gång. Ska man under en vecka hinna alla ”måsten” får man flåsa runt som en fis i en glasburk. Det ligger inte för oss. En sådan där turisttripp är OK. I övrigt tar vi tingen i egen takt.

 

Shoppat då? undrar du säkert, noble Bloggläsius. Inte nämnvärt.

  • Lokal honung en burk – tjeck.
  • Lokal olivolja en burk – tjeck.
  • Lokal sprit – näpp.
  • Lokalt vin – njapp. Nästan. Vanligt vitt drickavin kan man köpa hemma. Hittade dock det söta vita favoritdessertvinet jag alltid köpt på Samos. Om det är fusk vet jag inte.

Förutom en och annan kylskåpsmagnet, en stor till mig och ett par små teskirtar för barnbarn inga andra köp. Än. Vi har ju flygplatsen kvar.

Nu kommer bussen om en timme.

 

Tog det dig tretti minuter att skriva detdär? Jag hör misstron i orden.

Ja! Jag tummar mig ju fram! Har sett folk som på sina telefoner jobbar med två händer och flera fingrar. Jag högertummar allenast. Då går det inte fort.

Kaffe nu.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0