εν ερατώ 06/19

Åxå på onsdag under vår vecka på Kreta skrev jag en notering som nu i sin korta helhet publiceras här en knapp vecka senare.

 

Norrmän äter lax.

 

Blir någon förvånad? Inte jag. Äter själv inte så sällan norsk lax hemma i Norrbottens pärla.

 

Men att sitta på en restaurang på Kreta och höra hur de vid grannbordet pratar norska och beställer lax blir bara för mycket. Var är det grekiska köket?

 

Och att sedan uppsöka ”inkastaren” som definitivt såg grekisk ut – hur det nu är – med en fråga på engelska om vad det stod på en skylt vi fotograferat tidigare idag och mötas av att han inte kunde läsa grekiska eftersom han var från ett ställe inte långt från Stavanger – det blir som nästan komiskt. Norrmän överallt!

 

Vi gick en promenad idag. Efter en vandringsled. Och gick ”fel” i betydelsen gjorde ett annat vägval än det ursprungligen tänkta. Alltså blev det drygt 1,6 mil i stället för ungefär hälften. I plus 29 grader. Vi var ganska möra när vi kom hem vid tretiden på eftermiddagen.

 

Men mycket intressant såg vi. En massa växter av känt och okänt slag. Mängder med bilder tagna. Det blev en skön dag och efter promenaden ett skönt havsdopp.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0