bo i en avkrok

Älvsbyn är ett litet trevligt ställe att leva i men det händer egentligen inte så mycket stora saker. Inga skjutningar, kravaller eller omnämnanden när president Trump twittrar. Ganska behagligt alltså. Trots det har jag en kategori här på bloggen – Lokalsamhället. Inte mycket skrivs där fast det mesta som jag skriver om händer just i detta lokalsamhälle – dock inplaceras i andra kategorier. Redan när jag skapade kategorin hade jag nog på känn att den inte skulle användas högfrekvent. Jag beskrev den 2011-08-28 klockan 14:41:40 i ett inlägg (i kategorin Bloggpolicy) så att jag i kategorin Lokalsamhälletföljer Älvsbyns utveckling när något sådant sker vart annat år”.

 

Och nu kommer det – en kort bloggning om Älvsbyn. Eller om att bo i en avkrok, ett ställe där (nästan) inget händer. Att det är min belägenhet och mitt lott i livet blev tydligt i morse när jag läste Lokala Världsbladet alias Piteå-Tidningen. Där finns en daglig spalt om vad som hände i spridningsområdet aktuellt datum för 100, 75, 50 och 25 år sedan och det finns där ofta småintressanta kuriosa. Det som hände för ett kvartssekel sedan är ju extra intressant då det ju utspelat sig under min boende- och prenumeratiostid i regionen.

 

Vad stod då idag om idag för 25 år sedan?

Jo att Älvsby församling uppmärksammar att det är 100 år sedan den lösgjordes från Pite församling och blev självständig.

 

Det måste vara rekord i att bo i en avkrok – att tidningen uppmärksammar att man för 25 år sedan uppmärksammade något som hände 100 år tidigare. Det är svårslaget.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0