tre tankehopp

Vädret hoppar!

Det är aprilväder i maj – apropå allt prat om knasigt klimat.

 

  • Efter att varit varmt runt Valborg snöade det på lördag.
  • Vitt på marken när folk gick till kyrkan på söndag. 66 stycken hade gjort så inklusive kyrkokören. Inemot 20 var konfirmander. Jag talade om Den absurde herden. Det är alltså Jesus.
  • Barmark när gudstjänsten var slut.
  • Mer snö söndag kväll men barmark igen måndag morgon.
  • Snöfall måndag innan lunch så det blev alldeles vitt så vitt man kunde se.
  • Nu vid 16-tiden barmark igen.

 

Stabilt ostabilt väder – typ! Rena aprilskämtet.

 

Nyheterna hoppar!

I vart fall vad gäller detaljer.

 

Skjutandet på varandra har ökat igen mellan Hamas i Gaza och Israeliska stridskrafter. Noga meddelar media hur många raketer som avfyrats från Gazaremsan, hur många israelerna skjutit ner, var andra träffat och vilken skada de gjort på liv, hälsa och egendom.*

Israel skall svara massivt säger Israels premiärminister. Israel gör så men vi får inte veta några siffror om antalet bomber, raketer och granater. Visst kommer det uppgifter om förstörelse, döda och skadade men omfattningen klargörs inte annat än att förlusterna (som vanligt) är högre på den palestinska sidan.

 

Varför hoppar nyheterna så? funderar jag över. Tyder det på att vi i Sverige anser israeliska liv är viktigare än palestinska. Tänk om man byter en del ord där. Säga judiska i stället för israeliska och arabiska i stället för palestinska. Blir det då spegelvänd antisemitism?

 

Ett skutt till

efter dessa tankehopp denna måndagseftermiddag.

 

I förra inlägget skrev jag om en tanke att alla präster borde ha en Bibelstudiegrupp.

Jag tycker det skall vara så. Minst ett sammanhang som möts minst var annan vecka och detta för prästidentitetens skull, för att prästen skall vara präst. Folk för grupper finns bara man öppnar möjligheterna och det är inget annat än en planerings- och prioriteringsfråga.

 

Jag lägger nu till tanken att alla präster borde duka Nattvardsbordet en gång i veckan – eller finnas med i sammanhanget då nattvardsbordet dukas i den församling man har uppdraget att tjäna. Det handlar också en identitet och är bara en planerings- och prioriteringsfråga.

 

Nu har jag hoppat klart!

Nu kan du som läst börja hoppas igen.

 

 


*  För att eventuella så kallade Israelvänner som kanske läser min blogg inte skall få frispel och börja kalla mig terroristkramare eller något liknande meddelar jag med eftertryck att jag tycker det är fel att skjuta från Gaza! Det är fel och dumt. Det leder inte någon vart.


Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

A propå Israel/Palestina så hörde jag i eftermiddags en våldsam svada mot diakonia av Lars Adaktusson:
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=7213332

2019-05-07 @ 18:27:29
Postat av: Bloggaren själv

Det var första gången jag hörde Adaktusson uttrycka någon form av tveksamhet mot bosättarna och den israeliska högern. Första gången! Men så fick dom JK dra det hela ur honom med tång.
Diakonia uttryckte hela tiden att ALLA parterna bryter mot folkrätten vilket Adaktusson anser ensidigt antiisraeliskt. Vilken drog går han på?

2019-05-07 @ 22:48:50
Postat av: Thorsten Schütte

Med sådana "vänner" behöver Israel inga fiender. Äkta vänner vågar att kritisera varandra med vännens bästa som mål. Och devalvering av arabiska språkets status i Israel är väl ungefär samma som sannfinländarna vill göra med svenska språket i Finland.

2019-05-08 @ 09:04:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0