glesnar bloggen?

 

 

 
Detta med att ha barn och barnbarn i kåken tar tid och engagemang. Tänka hinner jag väl en aning men formulera tankar till text kräver en mer lugn-och-roare-tillvaro än den jag vistats i den senaste tiden.

 

Missförstå mig inte!

Mina prioriteringar är inte helsneda.

Naturligtvis är det roligare att vara med lilla Lisa, kittla lilla Ava, titta på Tyras fotbollscup och lattja med Adrian än att skriva sådant som några stackare kanske läser och näst intill ingen ändå bryr sig om att jag skrivit. Dessutom finns ju tankar kvar till senare kulna höstkvällar och stormiga vinterdagar. Med detta sagt vill jag ändå ge dig, noble Bloggläsius; en liten uppdatering. Det är faktiskt mer än en vecka sedan jag skrev sist. För att någotsånär bringa ordning i vad som sig tilldragit haver konsulterar jag kameran i min mobil men publicera absolut inte allt.

 

  • Tisdag 30 juli sparade jag en spetsig bild jag såg på Facebook. Om tillväxt och förnyelse. Definitivt en sak jag ämnar använda fram i höst både i en del av den del av församlingen arbete jag blivit ombedd att ta ansvar i – samt här på bloggen.
  • Onsdag 31 juli togs 23 bilder med samma motiv. En av dem pryder detta inlägg. Strax innan äldsta dottern skulle resa hem med yngsta barnbarnet skulle det arrangeras en generationsuppföljning till den bild som togs av våra döttrar när de var 2½ respektive 1 år gamla. Nu fick de två små kusinerna bära sina respektive mostrars klänningar men sina mödrars band.
  • Torsdag 1 augusti var det relativt lugnt i fastigheten med Lisa med föräldrar på plats liksom fredag 2 augusti, den dag vi drog till skogs och plockade vildhallon. Gott om sådana. Blåbär dock uruselt där det andra år funnits massor.
  • Lördag 3 augusti for vi med två bilar till Luleå. Tyras fotbollslag skulle spela cup och sådant tar ju en hel dag. Därefter klan-middag hos fotbollsföräldrarna innan Ava med mamma for till Unbyn, Lisa med föräldrar till Älvsbyn och de små flickornas yngre morbror for hem tillsig för att fjällpacka bilen innan också han for till oss. Jag och farmor/mormor blev kvar i stan ett kvarts dygn till. Då skrev jag under rubriken avtack och impact följande i funktionen Anteckningar i min mobiltelefon: Det är lördag kväll och jag är ”barnvakt” i Luleå. Inte åt något av de små barnbarnen Lisa eller Ava utan åt deras storkusiner Tyra och Adrian. De är 9 och 7 år och ganska självgående men det är i alla fall bäst med en vuxen på plats när föräldrarna och farmor är på Musikens makt. Barnen sköter farfar är åxå ett sätt att beskriva kvällen. Jag skrev lite till men återger det inte – än.
  • Söndag morgon 4 augusti 01.00 satte jag och Primärhustrun oss i bilen för resa hem. Bitvis under resan var det 0 grader ute men aldrig minus. Vi var hemma 02.00 och jag gjorde mig redo för tjänsteuppdrag senare under dagen. Har ju ”skrivit på” att tjänstgöra på halvtid under hösten och nu gällde det Högmässa i Älvsbyn 11.00 och Friluftsgudstjänst i Vidsel 16.00. Min roll var passiv. De var nämligen de sista gudstjänsterna prästkollegan Jacob Sernheim ansvarade för i Älvsby församling. Han flyttar – dumt nog. En annan av prästerna – Mattias – slutade på försommaren. Han var dock inte fastanställd gjorde bara ett introduktionsår. Jacob har varit här i tre.* Den arbetsrubrik jag hade för det kursiverade stycket ovan syftar på att han drar men det får jag återkomma till.
  • Måndag 5 augusti som var igår gjordes ytterligare en ur skördesynvinkel misslyckad blåbärssafari. Drygt tre liter blev det bara. För torr sommar men fläckvis vid en myrkant fanns lite. Storforsen som vi sedan for till är dock alltid värd ett besök.

Idag har det liksom varit en lugnare dag...

 

 


*  Att två präster nära i tiden lämnar församlingen skulle kunna tolkas som att det finns faktorer som ”stöter bort” och får folk att vilja dra sina färde. Så är det inte! Det är bara frågan om dålig tajming! Unga familjer behöver överväga om de skall låta barn börja skolan där de för närvarande bor eller om de skall röra på sig innan. Vi var i det läget ca 4 år efter att bilden de små på bilden tittar på togs. Vi valde att låta tjejerna börja här – ett helt OK val för oss.


Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Blåbärsläget är inte mycket bättre här i Svealand - det gäller att hitta de små fläckarna.

2019-08-06 @ 21:09:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0