blött gräs – mm

En del av årets sommar var torr. Det regnade inte på runt tre veckor och eldningsförbud proklamerades i hela Norrbotten utom fjällkommunerna. Torka innebär först att gräsets vertikala tillväxt hämmas och och sedan att det gröna börjar dra mot brunt. Gräsklipparen står still.

 

Så kom regnet. Från och till i ett par veckor. Med uppehåll då och då. Den gröna nyansen återvände men mellan skvättarna var det inte uppehåll långa nog för vegetationen att blåsa torr. Gräsklipparen fick således stå kvar. Inte heller drog jag ut i bärskogen för att leta de blåbär som i år är onormalt sparsamt förekommande. Plocka glesa blåbär är trist och blöta trista blåbär är bara deprimerande.

 

När nu solen skiner behöver jag väl inte kasta mig åt sidan och ta skydd för det snabbt växande gräset men jag ser ju att det når nya höjder jämfört med de senaste veckorna. Det är alltså denna vackra dag dags att klippa. Men gräset är fortfarande – runt 10 på förmiddagen – vått. Klippa blött gräs är nästan lika dystert som att plocka blöta blåbär.

 

Då bloggar jag väl då! tänkte jag och satte mig vid tangentbordet.

Du hade väl kunnat blogga mer när du varit så inregnad kan nån tycka.

 

Det är i någon mening sant men jag har ju varit fullt upptagen med att – förutom ett inhopp för kyrkoherden i gudstjänst och dop i förrgår – göra ingenting. Och jag vill bara säga: Göra ingenting blir man inte fort klar med! Inte jag i alla fall.

 

Vad ligger då framför mig denna vecka, jag som gör ingenting utom att vikariera på halv tid?

  • Idag efter lunch skall jag ut i en by och besöka ett sorgehus. Efter några timmars paus blir det på seneftermiddagen/kvällningen två dopsamtal.
  • I morgon onsdag förmiddag skall vi fortsätta planeringen av konfirmand- och ungdomsverksamheten. Efter lunch skall jag på ett ytterligare sorgehusbesök och 18.30 leder jag Veckomässan i kyrkan med eventuellt eftersnack.
  • Torsdag fyller Primärhustrun år. Barnbarnen Tyra och Adrian kommer på middag för att fira farmor igen.* De andra närboende barnen/barnbarnet förhoppningsvis också kanske med ett par till. En svåger och svägerska som nu turistar på Lofoten beräknas hur som helst att vara på plats.
  • Fredagens två begravningar har bägge fallit på min lott.
  • Lördag två Dopgudstjänster.
  • På söndag leder jag Högmässa i Älvsby kyrka 11.00 och i Vidsel 16.00.

 

Det här med att göra ingenting är alltså ingenting jag kan fortsätta med.

Gissar också att jag kan klippa gräset i eftermiddag.

 

Blåbär? frågar någon. Du har ju ”hål” mellan tiderna och träffarna?

Nää! Inte blåbär än. Att städa bilen är om möjligt ännu tråkigare men icke desto mindre nu grusligt nödvändigt. Kanske blir det någonting som ersätter ingenting när gräset är blött.

 

 


*  I inlägget måndag 29 juli nämnde jag om det stora gemensamma födelsedagsbalunset med presenter och allt som hölls i Luleå. Det gjordes då eftersom Järvsö-borna var här uppe i norr.


Kommentarer
Postat av: A.A.M

Citat från en stor filosof: "Att göra ingenting leder ofta till det bästa någonting."

2019-08-21 @ 09:41:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0