inte P minus men om annat

Det snurrar och surrar kring Petrus!

 

Så kommer rubriken för P minus 58 att lyda.

Men först ett kort inlägg om något annat.

 

Det är på kvällskvistarna jag oftast skriver mina P minus. På nattkröken till och med. Som det nu kan bli problem med.

  • Ikväll – det är 4 maj 2018 – börjar hockey-VM. Att vara TV-publik vid sådana viktiga evenemang tar tid.
  • Om en dryg vecka reser jag och 17 andra till ön Samos i den grekiska skärgården. Där skall jag under en vecka söka fungera som ledare för en temaresa med vuxna liknande den vi gör med nykonfirmerade ungdomar – naturligtvis då modifierat för vuxna. Ett flyg kommer efter en vecka för att ta deltagarna tillbaka till Arlanda. Den maskinen har med sig de ca 30 ungdomar som är församlingens första omgång konfirmander på Samos detta år. Jag blir kvar på holmen som lägerpräst och undervisare för att efter ytterligare en vecka flyga hem med dem i den maskin som den andra omgången ungdomar med andra ledare kommer ner med.
  • Förhoppningsvis väl hemkommen sista tisdagen i maj blir det hopplock och städ innan jag söndag 3 juni för sista gången som komminister leder gudstjänsten i Älvsby kyrka. Någon officiell så kallad avskedspredikan blir det av olika praktiska skäl inte frågan om – kanske kan sådant bli aktuellt någon gång efter sommaren. Men det är den sista gudstjänsten innan den sammanhängande semesterperiod som sträcker sig juni månad ut. Från och med 1 juli är jag, som norrmännen säger, pensjonist.
  • Junisemesterns första vecka innebär litet stort kalas. Lisa, barnbarnet i Järvsö, fyller ett år och mormor och morfar skall naturligtvis med sin närvaro hedra jubilaren samt förnöjas av densamma. När sådan bilsväng görs genom hela halva landet avser vi också under veckan att möta andra släktingar som är mer jämnåriga med oss själva men alls inte lika söta – som Lisa alltså.

 

Det kan alltså bli ryckigt med P minus – eller som det kommer att heta från Samos: π μινυς.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0