helt blåsta!

(null)

Tokblåsta! Det är vad dom är – mamma, pappa och mormor. Det är bara morfar som verkar något så när klok. Men han är knäpp han åxå. Ofta, har jag upplevt. Den erfajenheten styrks av mina kusiner som säger att "farfar är knäpp". Deras farfar, alltså. Som är min morfar. Lite rörigt faktiskt. Jag har ju också en farfar. Han är också knasig. Men det är nu en annan sak.
 

Innan jag fortsätter kanske jag ska presentera mig. Det är artigt.

Jag heter Lisa. Jag är 10 månader och några dagar. Och jag är i fjällen. En fjällfjälla om ni så vill. Morfar tycker sådan ord är roliga – fjällfjälla. Det säger ju en del. Beklämmande mycket faktiskt. Och ändå var det idag bara han som var klok. De andra brast det för men som tur är sov jag över det värsta.

 

Mormor och morfar hade hyrt en stuga i Björkliden den här veckan. Mammsen och pappsen fann det intressant och hakade på med mig som något sorts medföljande handbagage. Det blev att sitta i bil hela fredag i förra veckan. Järvsö till Älvsbyn är ju längre än till ICA. Men som det snälla och duktiga barn jag är gick det bra och vi kom till mormor och morfar på kvällen.

 

Efter en lugn lördag där jag bara visades upp för några kärringar som mamma känt sedan förr i världen blev det igår mer bil. Inte så speciellt kul men ändå ganska OK. Jag har ju liksom inget annat val än att tas med. På mitt illmariga sätt styr och ställer jag i alla fall fast någon annan håller i ratten. Är jag hungrig blir det paus för mat. Har jag skitit blir det stopp för sanering. Sover jag är det plattan i mattan. Jag bestämmer!

 

De fixade en pulka åt mig idag. Tanken är att någon skall dra omkring mig i den för att göra mig fjällbiten. I blåst och yrsnö. Vem som sattes att på skidor dra pulkan är jag lyckligt sovande okunnig om. Gissar pappa. Och med mormor och mamma, också på skidor, bar det av. Inte uppe på fjället. Det fattade också dessa skidtokar varit en helblåst idé. Rallarspåret blev det i en rörig mix av sol, vind och kristalliserat vatten. Rena Barnet-från-Frostmofjället-scenariot! Utan get. Tur jag sov!

 

Att jag sov medan dom gnodde får en annan effekt som dom borde vara medvetna om vid det här laget. Jag kommer ju att vara pigg när dom är trötta! MAKT!

 

Morfar då - vad gjorde han?

Jag tror han gick upp på hotellet och postade något exe-get-iskt på sin blogg. Det närmaste geten Gullspira den här dagen.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0