outlook 10

Vad gäller flit och kvalitet i mitt bloggande är jag den siste som skall uttala mig. Framför allt när när det handlar om kvaliteten men flitig som jag är är det i alla fall dags igen. Eller nästan dags. 
 
Det är nästan dag nästa dag på vår resa. Den dagen är även en sista. Resdagen alltså. Jag sitter i receptionen på Holiday Inn utanför eller i anslutning till Heathrow. Rumskumpanerna sussar än sin oskyldiga (?) sömn. I mitt fall upphörde den av att jag för egen maskin vaknade ungefär kl 5, ungefär en och en halv timme innan jag var tvungen. 
 
Vad då göra? 
I rummet var det varmt som i en bakugn. Jag klev upp, polerade gaddarna och hygienade i övrigt, packade allt resejox och gick ned i den svalare receptionen med funderingar kring prästskjortans impact - typ. 
 
God bless you!
 
Så har det sagts. Flera gånger denna vecka. I gudstjänster och andakter. Både prällar och en biskop har sagt det. Till mig och dem omkring mig. Och det är ju bra. 
Igår, när vi gick dragandes våra väskor mellan katedralområdet och den plats där vi skulle möta vår buss, kom välsignelsen från annat håll. 
Jag var kö-karl. Vi gick genom en park där det satt ett gäng lokala herrar av det ruffigare slaget, A-laget i Norwich. 
Are you a Canon? löd frågan från en av dem. Han såg ju min prästkrage.
Jag svarade jakande med tillägget in Sweden.
Stockholm?
No, far north! blev mitt svar.
God bless you! sa han och tryckte min hand. 
Jag undrar: Vems Välsignelse smäller högst? A-lagarens eller biskopens?
 
Thankyou Father!
 
Det var buss-chaffissens ord när han igår kväll väl framme där vi nu är lossade väskorna ur bagageutrymmet. You cleared the traffic! I - jag fortsätter på svenska - räknade med 4 timmar en fredagskväll, inte 2.45. 
Men - svarade jag fast på engelska - jag har väl inte tillgång till några kanaler som inte är öppna för andra - typ. Och han nickade. 
 
Så - Välsignelse till mig och Tacksamhet till Gud och Guds Kyrka.
Inte illa provocerat bara på grund av en skjorta en del präster tror och tycker fjärmar dem från folket. Men kanske är det så - att de som "civila" fjärmar SIG från folk, inte tvärtom. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0