outlook 07

Man kan utan vidare börja ett blogginlägg med något man skrivit för ett annat ändamål. Typ nu. I morse mailade jag till min kyrkoherde hemma i Sverige. Jag tänkte att det skulle komma henne tillhanda just innan personalkollegiet onsdag morgon men tänkte inte på tidsskillnaden mellan Sverige och England. Hon såg det alltså inte förrän till lunchen. Hursomhelst skrev jag detta:

 
Hjälp!!
Kom och rädda oss!!
Dom tänker lämna EU. 
Dom kör fel varv i rondeller. 
Dom har konstiga pengar. 
Dom har morgonbön i kyrkan VARJE dag. 
Dom firar Mässa VARJE söndag och tisdag. 
Dom låter många frivilliga ha ansvar. 
Prästen jobbar varje helg och har onsdag som fridag. 
Dom har inte en massa dop, begravningar och vigslar utan missionerar i stället. 
Kom och hämta hem mig till tjänstemannastämning, kontorstider, tidsrapporter, budgetar, byråkrati, verksamhetsplaner, statistik, avsaknaden av mål - och annat som kännetecknar en krympande kyrka.
 
Att resa och se något annat - som vi gör nu - hjälper till att fokusera på hur man har det där vars man reser ifrån. Jag tycker det är en viktig poäng med resande. Att få tankar som kan summeras som ovan - med ironi. 
 
Men är allt då OK i England? Kyrkligt sett?
Givetvis inte! SÅ korkad är jag inte!
Men man kan lära sig! Och låta sig bli utmanad. Inte bara ointresserad säga Det går inte hos oss!
 
Jag menar därför på fullt allvar att vi i Svenska kyrkan låter tid och kraft trassla in oss i totalt för mycket å ena sidan och å andra sidan, hänsyn till både ditt och datt, dem och dom, hit och dit. Man kan faktiskt inte göra omelett utan att knäcka ägg!
 
Vad övrigt gäller - väder och så - är det maj månad här. 19-12 grader varmt, ibland en och annan regnskur. Just idag besökte vi Horstead Centre, en kursgård där vi utsattes för olika friluftsaktiviteter som fungerade teambildande på oss själva. Och det var bra. 
Kvällsaktiviteten var Lent Course Meal och Lent Course tillsammans med drygt 20 församlingsbor. Lent betyder Fastan, tiden fram mot Långfredag och Påsk. 
 
Och nu är hon drygt 22. 
Klockan alltså.  

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

Temabildande??? Hur har han det med svengelskan?

2017-03-09 @ 08:57:25
Postat av: bloggaren själv

Rättat!

2017-03-12 @ 23:41:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0