outlook 06

Det där att ha med sig lilla datorn, familjens läpptipp, var i sanning en överloppsgärning. Den är i packningen hela tiden. Telefonen funkar ju helt nöjaktigt än så länge. Gissar dessutom att det snarast är min egen kompetens eller brist på sådan som begränsar, inte apparatens prestanda vad gäller att publicera bilder etc. 

 
Nu är det i alla fall tisdag förmiddag. Vi har firat Mässa (10.00) enligt The Book of Common Prayer från 1600nånting. Barnen - jag kallar ungdomarna så - fick korn på en affär och har därför dragit på byn. Inte helt tokig beskrivning enär - fint gammalt ord - Brundall är ungefär lika stort som Älvsbyn. Jag sitter i prästgården i egna skrivande funderingar kring både ditt och datt. 
 
Sådana funderingar blir ofta avbrutna. Så ock denna gång. Snack, lunch och utflykt gör att det nu är eftermiddag när jag återupptar mitt knattrande skriveri. 
 
I en prästskalle som min kommer många tankar. 
 
Hur deltagarna i gruppen fungerar, tar nya växande roller, agerar. Man kan se hur de tysta bliva de rösta och tvärtom, hur man förmår kliva utanför sig själv eller inte osv. 
Är det oetiskt att fundera så?  
Skulle jag skriva allt här vore det så. Oetiskt alltså. Men inte att jag funderar. Det är mitt ansvar! Som deras ledare, coach och präst. 
Individuella samtal när vi kommer hem?
 
Gudstjänst och församlingsliv ger intressanta tankespår om hur gammalt kan vara nytt och vitalt, om gemenskap och innehåll, om engagemang och tjänsteutövning, om Bibeln ställning och bönens roll, om......
 
Farfars-skallen fick sig också en dos. I morse. Av en liten filmsnutt med sonsonen Adrians förflyttning från thailändsk poolkant till vattenytan invid. Härligt magpladsk!
 
Vi for till kusten efter lunch. Tittade på sälar. Eller var det sälarna som simmat dit för att titta på oss?
Skönt också att vara ute!
 
Nu vila. Sedan middag i värdfamiljen. Därefter bowling. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0