outlook 05

En lång söndag börjar gå mot sitt slut.
Snart till den familj med 4 barn som skall härbärgera en av ungdomarna och mig. 
Sov gott.
 
Så skrev jag tidigare i kväll i ett SMS till Primärhustrun i mitt liv. Ganska bra sammanfattning av dagen. 
 
Vi sov på hotell den första natten. Kom ju fram ganska sent. 
8.45 blev vi hämtade av maken till en av biskoparnas kaplan. En kort promenad till frukost hemma hos dem. Sedan gudstjänst i katedralen 10.30. I praktiken väldigt lik en svensk Högmässa men ändå inte. Mer böner - både sagda och sjungna - än hemma och något kortare predikan. Att vi är i Fastan som väg mot Långfredag och Påsk betonades tydligt med botböner, syndabekännelse och litanior. Observera pluralen!
 
Efter gudstjänsten mingel vid ett enkelt kyrkkaffe innan lunch hos domprosten och hennes man.  Intressanta samtal. Lite "fri tid" innan dagens andra gudstjänst: Evening song 15.30. Samma sak där. Tyngdpunkt på böner, sagda och genom körsång. Just att körsångerna var böner blev tydligt då församlingen stod upp när kören sjöng, precis som när man gemensamt sjöng psalmer, det som här kallas hymns. Sådant är ju oftast tonsatta böner och lovsånger så man står. Att man också står när kören sjunger visar ju att sångerna är böner kören framför ÅT de samlade, inte låtar man sjunger FÖR andra. Värt att fundera över och ta efter. Kanske. 
 
Sedan bar det av till Brundall, en smärre ort 20 minuter utanför centrum. Vi hämtades i två omgångar av kyrkoherdens fru och fördes till deras bostad som också är lite av en församlingsgård - typ. Te, kaffe, middag och samvaro i ett fyrabarnshem. Full stuga. Och öppet hus. Verkligen ett family comitment - osäker på stavningen. Imponerande engagemang. 
 
Efter 21 plockades vi upp av våra värdfamiljer. I mitt fall också en barnfamilj där nu när jag skriver blivit midnatt och det är dags att sova. 
 
/Jag har under måndagen försökt publicera detta men inte lyckats. Kanske går det nu tillbaka i värdfamiljen på kväll./

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0