outlook 02

Det var i november jag skrev outlook 01, en bloggpost om en kommande speciell resa. Beskrivningen jag då gav repeterar jag inte här och nu. Jag remitterar gladeligen dig, noble Bloggläsius, till det förra blogginlägget. Där kan du inhämta kunskaper och insikter i den saken.

 

På lördag bär det iväg. Alltså i övermorgonbitti. Jag och fem av de äldre ungdomarna aktiva i Kyrkans Unga. När jag skrev i november var det strax efter ett första gemensamt veckoslutsseminarium. För en knappmånad var det ytterligare ett men jag bommade då sista dagen. Det var då biskopen besökte – inte visiterade – församlingen för att, som det hette förr, installera kyrkoherden.

 

Någon gång mellan ½6 och 6 på lördag blir jag upphämtad. Flyget går från Luleå 7.45. Ungefär 6 timmar skall vi sedan vänta på Arlanda innan vi lyfter mot London. Där skall finnas en buss till Norwich. Det blir alltså en lång dag in emot en förhoppningsvis fullmatad vecka i ett tämligen slutet sällskap. Bara det är intressant! Vad sedan britterna bjuder oss på kan ju bara förstärka – typ.

 

När jag är på speciella resor tycker jag om att näst intill dagligen ”rapportera” händelser och tankar. Om det blir så denna gång håller jag osagt. Jag vet inte vilken tid som blir tillgänglig och vilken bloggkapacitet som står till buds. Vår egen hus- och familjedator lämnar jag hemma hos primärhustrun och arbetslaptoppen blir tung att dra med. Får jag liv i lilla läpptippen – familjens gamla maskin som numera saknar internet – kan den bli med som skrivmaskin och då kan skrivet gods USBminnesvägen kanske publiceras via brittisk maskin. Annars kommer allt i efterskott. Inte lätt att veta.

 

En vecka blir vi där. Hela ungdomarnas sportlov. Allt för att tillsammans se, lära och fundera hur evangelium och kyrka tar gestalt i ett sammanhang likt och olikt vårat. Och utvecklas – oberoende av åldersskillnaden – i tro och lärjungaskap. Det är i alla fall själva idén med alltsammans.

 

Är jag nervös?

 

Nää! Jag är mer orolig för bilbesiktningen i morgon.

Det kommer mystiska ljud från bakvagnen när man bromsar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0