vvs1606 slutdag

 

Nu drar vår vår-vinter-semester mot sitt slut. Söndag förmiddag har vi städat ur vår lutande stuga och madammen och äldste sonen har dragit till backen för en ½dagsåkning innan vi rattar söderut. Jag tog hand om utcheckningen och befinner mig just nu uppe i hotellet.

 

Det är rejält omladdande att förlänga vintern med en vecka som vi nu gjort också detta år. Rejäl time-out med utevistelse, miljöombyte, färre TV-kanaler, mindre saker att ”måsta” fundera kring, inga kända personer att byta och bryta tankar med än de närmaste som man valt att leva med, inte fått i tombolan som ger arbetskamrater, deltagare i verksamheter osv. Riktigt skönt.

 

Vad som hänt och icke hänt hemmavid har jag ingen aning om.

Har inte ens läst Lokala Världsbladet alias Piteå-Tidningen på nätet. Bara tagit del av lite TV-nyheter som denna vecka av alla världshändelser av global betydelse valt att låta sig domineras av hur man på obligatoriskt ädelsvenskt sätt i alla tänkbara lägen ska hälsa på folk. ”Debatten” saknar verkligen inte inslag av storsvensk tolerant intolerans mot människor med intimitetsgränser som yttrar sig på annat sätt än hur ”vi vet att det skall vara”.

Ett par bloggar och Facebook är andra media som givetvis då och då kollas av medelst telefonen. Inte heller där händer i min värld något som hetsar upp mer än till en liten ruskning på huvudskalleknoppen. Jag säger bara: If it ain´t broken, don´t fix it!

 

Kontakter från ”jobbet” har lyst med sin frånvaro lika intensivt som solen gassat från skyn. Endast ett sms från chefen som önskade ett samråd kommande måndag*. Idag på morgonen kom också ett sms från en av konfirmanderna med fråga om kyrkogången. Inte mer. Både skönt men också lite tomt. Faktiskt.

 

Vinjettbilden ovan är en annan än de tidigare. I morse släckte jag törsten vid ½5-tiden och såg Lapporten i soluppgångstid just på det sätt bilden visat. Riktigt odumt!

 

Och till sist: Jag vet, fattar, inser och förstår att bloggskriverier av den art jag levererat sistlidna vecka inte välter några koiskar. Besöksstatistiken visar det. 20-30 ”trogna” (utan andra kvaliteter i livet?) per dag. Inte mer. Men å andra sidan inte färre heller.

Måste nog skärpa mig! Bli mer förargelseväckande – typ. Men om vad?

 


*  Här på bloggen har jag tidigare när hon var komminister kallat Brunetten. Nu när hon axlat kyrkoherdemanteln behöver jag en annan beteckning men har inte hittat den än. Förslag?


Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

Den långes alias var väl översteprästen således borde brunettens nya alias bli översteprästinnan

2016-04-24 @ 23:19:26
Postat av: bloggaren själv

Nej!
Man pratar inte (längre) könssärskiljande om diakoner och diakonissor. Nu är alla diakoner. Bra.
Analogt med det vill jag inte prata om präster och prästinnor - vilket man aldrig gjort.
Så det går inte.

2016-04-25 @ 22:53:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0