inte första april

 
Igår skrev jag inte till konfirmanderna. Ville inte att de skulle misstänka att det var ett skämt. En del tror ju att jag skojar när jag är saklig och sann och att jag menar allvar när jag skojar. Därför skall man vara noga, extra noga runt 1 april. Sparade mig till idag och skrev något som kanske också andra inom min bloggosfärs geografiska närområde kan ha nytta av. Messenger-meddelandet löd:

 

Hej konfirmander!

Hoppas att ni haft/har ett bra Påsklov. Nu håller det i alla fall på att "gå över". Nästa vecka blir det som vanligt - utom i Vidsel som har PRAO.

Jag – alltså Stig – ser fram emot att träffa er i Älvsbyn nu på tisdag och torsdag.

Några av er – den det gäller känner nog på sig detta själv – fick det sI och så med närvaron innan lovet. Extra noga att de/ni inte kommer efter mer.

Några av er – anar nog också själva – är också efter med att gå i kyrkan. I alla fall fick jag det intrycket när jag gick igenom alla mars-lappar.

Nu är det april och dags för nya tag. I morgon söndag är det gudstjänst i Älvsbyn kl 11. Jag skall "prästa". Kul att se er där och då. Nästa söndag är det åxå jag både i Älvsbyn 11 och i Vidsel 16. Dessutom i Älvsby kyrka onsdag 18.30.

Och på tisdag och torsdag ses vi.

/Stig/

 

De har alltså haft lov-uppehåll. Liksom en del i medarbetargruppen. Inte jag. Spar mig till vecka 16. Istället har jag funderat över hösten – faktiskt redan i mars. Under Kyrkoordningens aspekter Undervisning och Mission/Evangelisation. Hur det kan se ut. I alla fall en preliminär planering.

Årskalender och pärlplattepärlor ger ett möjligt förslag till ett tänkbart upplägg att eventuellt ha som utgångspunkt för rådslag kring hösten.

 

Nu skall jag strax till Storforsens kapell. Vigsel där. På tre språk. Engelska-svenska-tyska.men du kan, noble Bloggläsius, vara helt lugn. Tyska skall jag INTE försöka ge mig på!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0