lite pausspring

Onsdagar kan vara långa saker – vad gäller arbetsuppdrag.

Året runt startar det 08.00 med morgonbön och personalkolliegium plus planeringsmöten i diverse konstellationer fram till lunchdax. På kvällskulan 18.30 är det veckomässa i Älvsby kyrka. Så är det jämt.

 

Insprängt i och runtom detta blir det beroende på säsong och annat konfirmander på eftermiddagen och en ungdomsgrupp på kvällen. Denna höst avvaktar vi med konfirmandstarten* till om ungefär en månad men en ny ungdomsgrupp är det bjudet till med start i kväll – KU Gy/17+. Klickar du här kommer du till församlingens hemsida för mer text och tillgång till en nedladdningsbar pdf-fil med ännu ordrikare beskrivning**.

 

När du, noble Bloggläsius, lika är i klick och nedladdningstagen hittar du här material om en annan sak för vuxna som startar i höst – Te & Tanke. De tisdagskvällar den gruppen inte träf-fas samlas den ”vanliga” och öppna Bibelstudiegruppen – klicka här. Den gruppen kommer jag att få ansvar för från och med andra halvan i oktober.

Utöver alla klickbara länkar jag nu gett i text och fotnot finns andra ungdomsaktiviteter, körer mm. I detta blogginlägg tog jag bara upp sådant jag själv är helt inkopplad på. Rota vidare på hemsidan!

 

I pausen mellan en del administrativt jox och Mässan tog jag vid 15-tiden en prommis på byn för att göra några ärenden. På Biblioteket kammade jag noll – mitt fjärrlån hade inte kommit. På Systemet blev det också nollresultat. Det palestinska ölet Taybeh var slut hos importören och gick inte att beställa. Mer kan komma in i slutet av månaden – kanske.

Men jag träffade en som arbetar åt ABF och vi kom i samspråk om studiecirklar och bildningsverksamhet. Utifrån en ”debatt” tidigare i sommar på Facebookgruppen Älvaby-debatten – där mycket otrevligt kan skönjas – pratade vi om det behov av kunskap och information som finns om olika religioner och om religionens betydelse för den som utövar det, egalt vilken. Kan bli ett gemensamt uppdrag. ABF skulle fundera och jag ställde oss i kyrkan med vår fackkunskap till förfogande.

 

Så gick jag hem för att pausa – det är vad jag gör nu – och hämta min Kyrkohandbok, alltså manualen för Veckomässan om ett par timmar. Skall strax gå upp igen – upp betyder här till kyrka och församlingsgård. Boken fanns inte hemma utan måste gömma sig i röran på mitt skrivbord.

 

Förresten! Här hittar du församlingen på Facebook.

 

 


Här finns mer information och en pdf-fil om den planerade konfirmandverksamheten.

**  Inom ramen för KU-Gy/17+ ryms det speciella uppdrag församlingen har att erbjuda information om och förberedelse för dop och kyrkotillhörighet till de 17-åringar som väl är som det heter antecknade som kyrkotillhöriga men inte är döpta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0