εν Σάμος 1/15

 

Om snart ett dygn far vi.

I år också.

Till Samos.

Som förra året.

Och året dessförinnan.

En vecka.

Madammen och jag.

På semester.

En speciell resa.

Till.

 

Märkte du, noble Blogläsius, hur de inledande kortfattade stakatomeningarna redan nu avslöjar hur min arbets- och åsiktsuppfyllda hjärna imploderat till flagrant korttänkthet enär jag upplever att efter denna sommars tidiga semester som avslutades redan i mitten av juli månad för att ersättas av att som ensam präst i tjänst ha full kubbning med först en uppsjö av så kallat kyrkliga handlingar under några veckor vilka avlösts eller rättare sagt kompletterats med eller utfyllts av att få hjärnkontoret fyllt av planer för höstens olika verksamheter främst under den del av församlingens grundläggande uppgift som kan ges rubriken Undervisning vilket i sammanhanget betyder allt från Bibelstudiegrupper i plural över Evangelisation bland vuxna i nedre medelåldern och Doppastoralarbete riktat till 17-åringar och en ny ungdomsgrupp med gymnasister som målgrupp samt ett par årskursniosammanhang till säsongen 2015-16 års konfirmander vetandes att till detta också funnits sler arbetsrelaterade ting som funderingar kring bemanningssituationen i församlingen och läger och prästmöte och interndebatter i kyrkan och det framtida gudstjänstlivet liksom en massa civila ting som gräsmattor, barnbarn mm. Tankekontoret har haft lika lite paus,punkt och komma som denna sista långa mening och är i behöv av omladdning innan allt drar igång på allvar.

 

Så vi åker till Σάμος också detta år för att ta det lugnt. Njuta av värmen. Slappna av. dricka frappe på dagarna och kallt vitt vin på kvällarna. Läsa något som inte måste men kan läsas. Promenera. Prata. Be. Skriva.

Just det sista tycker jag ju om. Alltså skriva om vad jag gör och vad jag tänker. Detta år under rubriken εν Σάμος och ett nummer snedstreck 15 – det sista för att ange året.

 

Söndag morgon 06.00 går flyget från Kallax utanför Luleå. Direkt. Men vi bor inte i Samos stad i år utan på en mindre plats. Men det kommer jag ju att berätta om längre fram. Det kan bli under resan om jag tar med datorn eller efter det att vi kommit om vi lämnar internet-möjligheterna hemma.

Och packa har vi börjat göra.


Kommentarer
Postat av: Tobbe

Och jag som hade tänkt få träffa dig någon dag framöver. Då får det vänta ett tag.

2015-09-05 @ 07:36:13
Postat av: Alma-Lena

Guds frid vare med er! Hoppas ni får en fin resa och kanske till och med möjlighet att på plats hjälpa flyktingar över Medelhavet.

2015-09-07 @ 06:19:56
URL: http://barockbloggen.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0