predikan utan innehåll

Så var det i söndags.

Alltså i förrgår.

I Älvsby kyrka.

Fast nu gäller det att missförstå saken rätt.

Det var för mig den blev utan innehåll.

Kyrkoherdens predikan.

 

Kyrkoherdens avskedspredikan var naturligtvis inte innehållslös. Jag satte rubriken bara för att provocera någon att läsa vidare. Och för att jag faktiskt inte mindes ett ord av den när han nådde sitt Amen. Jag viskade nämligen hela tiden. I örat på vår tanzaniske kollega Rev Njinga. Min översättning till engelska av vad herden sa på svenska.

 

Sådant kallas simultantolkning och är faktiskt en match. Att samtidigt som man lyssnar till vad någon säger säga på ett annat språk vad denne nyss sa är något man blir tom i huvudet av.  Extra empty blir det när det var från svenska till engelska, inte det vanligare tvärt om.

 

Men det gick faktiskt inte så dåligt. Senare på eftermiddagen hemma hos oss återberättade Rev Njinga predikan för sin tanzaniske kompis som inte haft tillgång till tolk. Och det var begripligt och klart. Samt ”kom tillbaka” i mitt hjärnkontor.

 

Kyrkoherde Tomas Lång avskedspredikade alltså. Efter 20 år i befattning. Ungefär 170 personer hade mött upp och ca 130 av dessa valde att kommunicera, alltså vara nattvardsgäster. och efteråt en massa folk i Församlingsgården.

Så nu är vi två präster i församlingen. På fyra tjänster. Min komministerkollega – här på bloggen vanligen kallad Brunetten – är vice pastor. Och blir nog ny herde när beslutskvarnar och annat malt färdigt – gissar jag.

 

Mer text om gudstjänsten samt en massa bilder hittar man här.


Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

Narras inte så där din skurk!!
Måste nog göra en domkapitelsanmälan... :D

2015-10-14 @ 09:58:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0