έν Έφέσω 5/15 – flyga

Detta är intressant!

En ny upptäckt på mobilen. "Anteckningar " heter det.

Det är väl inte nytt! torde någon säga.

 

Sant. Jag har använt appen tidigare men nu nyutvecklar jag det hela ett steg till. Har just upptäckt att det som skrivs här går att e-post-sändas till en dator någonstans. Det betyder ju att jag såhär i "Flygplanssäkert läge" kan författa sådant jag sedan på backen kan skicka vidare.*

Det blir ju ett alldeles utmärkt sätt att slå ihjäl flygtid mellan Izmir och Luleå. För tid tar det. Pekfingervals så det visslar.

 

Vi är alltså på väg hem när jag skriver detta. Ungdomslägret är över och det finns många summeringar att göra. Framöver. Nu nöjer jag mig med den matematiska formeln (36ungdomar + 7vuxna) x 7dagar = 1stukad fot. Det är väl bra!

 

I förra inlägget nämnde jag att vi också besökte Marias hus i Efesos. Alla 43 på en gång. Och inga andra. Vi var ju en "egen grupp". Lite svårt var det för alla att höra men det kändes bra att märka att alla visar intresse och respekt. Hade alla rätta kläderna - sederna är ju olika? Kanske inte men de försökte. Verkligen. Med lånade tyger. Och ett allvarligt försök räcker för att man skall uppfattas som respektfull - även om resultatet inte blir helt perfekt.

 

Så var det också på Samos dagen efter, på tisdag. Start i ottan med frukost redan före 7. Pass och allt jox med. Buss och båt till halv 11.

 

Det fasta inslaget på ön är ett studiebesök i Den Helige Nikolaos kyrka. Den har en förunderlig förmåga att göra folk lågmälda. 12 i sänder är lagom och för alla tre omgångarna kan jag säga att under konfatiden har jag aldrig för så lyssnande ungar med så låg stämma berättat så länge – hela 20-25 minuter – om något de föreföll vara så nyfikna på och intresserade av.

 

Vi var tillbaka på hotellet lagom till middag 19.30. Lång dag. Sjön suger brukar man sedan gammalt säga. Det betyder då inte att den är något negativt. Bara att man blir trött.

 

Man kan fundera över om Samos-utflykten är värd den tid den tar och de ca 400 per person som den kostar. Jag tycker nog det men otvivelaktigt går det att göra mer av dagen. Eller kanske ett annat år ha Samos som bas och göra utflykten till Efesos. Tankar av det slaget visar – tycker jag – att vi hela tiden söker bedöma vad vi gör och det som sker för att förbättra resans innehåll.

 

Att skriva i mobilen kräver övning. Duttandet för att åstadkomma denna text gick efter hand fortare och fortare.

Ena bilden: En skylt från herrtoan på Samos-båten.

 


* Du får, noble Bloggläsius, gärna anse mig helt korkad. Jag är i alla fall inte den störste datalogie och internetologie idioten på mitt jobb. Du kan bara inte ana vad där finns.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0