stygnen borta

Klantskadan från tisdagen för imorgon två veckor sedan läker sakta men säkert. Mest sakta. Som det är det med skador som toppat av bitar av kroppen. I vart fall är summa 6 suturer borta nu – tre på ringfingret och lika många på långditot. Högra.

Långfingret kommer att ta ett tag sa sköterskan.

Men ringfingret går fortare.

 

Har du jobbat på egen hand? är en skämtsam fråga jag fått sisådår nästan 40 gånger. Det är Älvsbybor av olika skick och fason som formulerar sig på det viset. Alla verkar ha samma ”humor” – typ.

Bara en har skojat på annat vis. Begravningsentreprenören. Han gav samma fråga han ger alla som har fingerskador på sommaren. Ha dö varre å pilla under klipparn?

Han träffade ju rätt. Liksom.

 

Alla är i alla fall rörande eniga med mig själv i att den som gör som jag gjorde – lät klipparen vara igång – är så korkad att han eller hon borde ställas ut i monter androm till varnagel som det hette gammalt tillbaka. Fast jag fick ju behålla naglarna.

 

I morgon bitti ger vi oss iväg på en kort semestersväng, madammen och jag. Lämnar fastigheten i grannars vård och vakt av stor hund. Det blir en kortare road-trip E4an ned till dottern i Hälsingland. Men åt helgen reser jag upp för att på måndag om en vecka börja om efter semestern. Hon – madammen – har semester kvar. Hon blir där nere några dagar till för att möta mor och syskon.

 

Men vo annarsh då? Ha dö int någge anne å berätt?

 

Nej! Faktiskt inte. Ännu.


Kommentarer
Postat av: Torbjörn Lindahl

Då får man alltså fara någon annanstans om suget efter en tur m hojen skulle bli alltför stort nu under sista semesterveckan.

2015-07-07 @ 11:01:01
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0