nu viktigpetter

Ikväll har jag sett på TV – i min ensamhet.

Först i efterskott TV4play det avsnitt av den danska serien 1864 jag missat. Mycket bra serie. Sedan lätt tidsförsjutet den brittiska serien Wolf Hall. Också mycket bra. Men Morden i Midsomer sparar jag. Bli liksom för mycket på en kväll.

 

En timme sent var tåget på lördagsmorgonen när det kom till Älvsbyn. Helt OK. Till och med bättre än om det hållit tabellen med kvart över 6. Nu hade Cooperativabutiken öppnat när jag runt ½8 promenadpasserade. Jag kunde handla vad som behövdes av filmjölk och frukt för min gräsänklingstillvaro. Madammen blev ju kvar i södern med bilen. Hon har semester kvar.

 

Just när jag började skriva på detta inlägg växlade det från söndag till måndag. Det betyder att min semesterledighet är över och att jag återgår i arbete. Prästkollegorna är på sina semestrar så jag kommer att vara VP i tre veckor. VP betyder i sammanhanget Vice Pastor som är detsamma som vikarierande kyrkoherde, inte viktigpetter som rubriken lyder. En sådan är jag inte bara tre veckor på sommaren utan hela tiden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0