jag håller med

Jag har aldrig i ett riksdagsval lagt min röst på något parti som ingick i den förra regeringen. Då både jag och madammen i mitt liv är bägge friska och har fasta arbeten är det odiskutabelt så att vi rent ekonomiskt ändå tjänat på de fyras gängs framfart för att vi och andra som är lika lyckligt lottade skall få än mer till priset av att det gjordes marigare för folk som inte har det lika väl beställt.

 

Men i alla fall har jag – inte madammen heller – inte röstat borgerligt. Hur skulle det sett ut? Det hade ju varit att ge egennyttan herraväldet i stället för gemensamnyttan – om nu det ordet finns.

 

Den tidigare borgerliga regeringens olika partier ger jag alltså inte min röst – och inte mycket annat för heller. Fast det är klart att vad som sker i och bland dem är intressant. Omflyttningarna på den traditionella höger-vänster-skalan blir svåra att hänga med i. Särskilt Krist-Demokraterna verkar ju jobba på att bli högrast i en hel del frågor.

 

Tidningen Dagen tittar jag i på webben mest varje dag. Den står KD nära – men bara nära. Det jag tittar efter är nyhetsflödet kring vad som timar och sker i kyrkor och samfund här hemma och ute i världen. Det är främst frikyrkonytt som återges och det intresserar mig bara litet – men man blir ju inte dummare av att hänga med. Vad man rapporterar och inte rapporterar vad gäller situationen Palestina-Israel är nästan patetiskt intressant pro-israeliskt. Jag gissar att det beror på att man inte vill stöta sig med sina prenumeranter som inte vill få sin världsbild rubbad. Hållningen märks redan i nyhetsflödet men jag avstår nästan genomgående från skriverierna på ledarplats och debattsidorna. Har annat att göra.

 

Men idag tisdag läste jag en ledare som jag håller med om till 120% – klicka här. Läs den! Notera också det som sägs i förbigående om att borgarpartierna i höstas aktivt motarbetade införandet av det Dagen nu prisar och lovsjunger. Det är dock inte det viktiga. Det som är ledarens huvudärende kan jag bara applådera och bekräfta utifrån nästan 17 års erfarenhet i sådan verksamhet.


Kommentarer
Postat av: Dessa mina minsta bröder

Jag noterar att din bloggvän och prästkollega Torbjörn Lindahl har blivit uppmärksammad i tidninden Dagen för sin ”homofob” och ”islamofob”. se http://www.dagen.se/ironisk-pr%C3%A4st-anm%C3%A4ld-f%C3%B6r-homofobi-1.378993
Jag lägger inga värderingar i vad han tycker men ett säkert sätt att bli uppmärksammad där är de frågor om " underlivsteologi "

2015-08-01 @ 16:21:44
URL: http://dessaminaminstabroder.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0