en timme – redan

Jag menar en timme sen – redan.

På stationen i Hudiksvall. En fredagskväll.

 

Nästan värre än Euskefeurat sjunger Det är lika bra att sluta drömma – som du kan lyssna på här.

 

 

Så vad slår man ihjäl tiden med?

 

Internet? Möjligt. Finns i telefonen.

Men den vill jag inte ladda ur. Min biljett är i samma apparat.

 

Skriva blogg? Kanske det kanske.

Men då blir det inte publicera förrän i morgon. Hemma.

 

Men varför inte. Att ta fram datorn och skriva så som tankarna spolar i knoppen får ju tiden att gå. Tiden tåget är sent – preliminärt en timme.

 

Jag var till Hälsocentralen i Järvsö i morse för att få min klantskada omlagd. Inget akut alltså. Planerat med en hälsning från Vårdcentralen hemma. Gick fint. Långfingret kommer väl inte att bli snyggt framöver men inget elakt har tillstött. Ringfingret läker fint.

Fick dessutom skäl att tycka mig inte vara klantigast av alla i alla fall. I vart fall tyckte inte den behandlande personalen det. Inte i jämförelse med ett regelbundet omläggningsfall någon sommar tillbaka. Då var det frågan om en brännskada på en karl. Han hade satt sig på grillen. Inte vidare listigt – typ. Randig rumpa. Osittbar. Men ”paketet” hade klarat sig.

 

Nu sa de just i högtalaren att tåg 94 med beräknad avgångstid 21.34 – i skrivande ögonblick om 2 minuter – preliminärt kommer att gå 22.25. OBS: Preliminärt. Högtalarrösten sa: Kan bli senare. Eller tidigare. Min mångåriga SJ-erfarenhet och allmänt svartsynta hållning i livet gissar på senare.

 

På bussen från Ljusdal gjorde jag ett test på Facebook. Det finns en massa tester att göra där. Nu erbjöd sig en tjänst att ange min ålder. Hur vette katten men jag uppfattade att det rörde sig om tre samverkande parametrar: Ett litet frågebatteri, en scanning av min bild och en analys av mina kontakter. Jag blev 21 år. Två år yngre än vad min efterträdare som skolpräst vid folk-högskolan blivit. Det var på en av den gubbens statusuppdateringar jag fann testen.

 

Ett väntrumsinlägg av denna typ blir ju inte alltför seriöst. Inga djupsinniga funderingar alls. Bara ordskval.

Men det är klart att jag har seriösa funderingar också. På en hel del. Både nära i tid och geografi – jag menar hemma, inte Hudiksvall – och mer övergripande och på distans i både tid och rum. Skjuter saker framför mig av olika sunda skäl. Vissa saker skall inte bebloggas och begruvas i förtid. Annat får helt enkelt vänta tills dess semestern är slut. Förfrågan om vigsel i oktober kan vara ett exempel. Tankar och planer för höstens ungdoms- och konfirmand-verksamhet ett annat. För att inte tala om nyrekrytering av personal i församlingen – som jag inte över huvud taget har att gör med. Rekryteringen alltså.

 

Nu har halva preliminära förseningstimmen gått.

Nu skall jag läsa. En del av det jag läser brukar jag berätta om. Jag återkommer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0