έν Έφέσω 3 – stadsdag

Klockan är strax efter 18 på lördagen. Vi har varit här i två dygn och jag är redan efter vad gäller skriverier i min blogg. Förra inlägget έν Έφέσω 2 – snuttsurf började jag på i går kväll men vad det led blev det dags att sova. Denna dag har fyllts med innehåll men det kan jag ju inte berätta innan jag berättat färdigt vad jag skulle berätta i förra inlägget. Alltså stoppar jag tillfälligt detta tredje inlägg för att skriva nummer två klart.

 

Paus

 

Nu har jag skrivit det förra inlägget klart men publiceringen går jättetrögt. Segt internet.

 

Idag – lördag – startade vi med lektioner efter frukost och morgonbön. Bibelordsbyte – alltså att de med varandra böt – eller skulle byta – de bibelhänvisningar vi ledare skrev in i deras Biblar vid konfirmationen . Sedan en del om Paulus och Paulusbreven med utgångspunkt i Efesos.

 

Lite bad och fritid hanns med innan vi efter lunch for in till centrum med de små dolmus-bussarna. Vi körde i princip samma sak som förra året – en spårbana med saker att fundera över, uppgifter att fråga lokalfolk om och ett studiebesök i en moské. Bilden är på en av ”våra” ungdomar klädd för studiebesöket i moskén – publicerad med tillstånd av tösen ifråga. Efteråt – det tog ett tag – fri shopping och tillbakaresa efter behag – detta utan övervakning av oss ledare.

 

Vi såg dem i samspråk på engelska med försäljare. Vi fick referat av affärer där de och med triumf i ögonen berättade att de prutat en fjärdedel av priset. Att han som sålde hade kunnat gå ner ännu mer och även såg sig som segrare innebar ju att alla var glada. Hemresa i egen regi till hotellet var också ett äventyr och summa summarum har flera fixat mer än de trodde de skulle fixa.

 

Men en sorgsen sak präglade dagen. Den drabbade en av arbetskamraterna – en av fritids- och aktivitetsledarna. Han förlorade sin nästan 80 år gamle far i morse – efter en tids sjukdom. Den arbetskamraten åker hem i morgon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0