samma kyliga utsikt

Jag återanvänder en av bilderna från förr-förra inlägget. Jag vill inte gå ut för att plåta en ny av samma berg i samma vinterskrud i samma kyla som tidigare. Minus 27 är det idag. Två grader mindre kallt – man kan inte tala om varmare när man uppehåller sig i detta temperaturspann – än igår då vi satte oss i bilen i Vidsel efter därstädes väl förrättat konfirmandarbetesvärv. Rejält frysande fann jag väl hemma i fastigheten att min egen inre kroppstemperatur var 101 grader Fahrenheit*.
 
En massa varm vätska och två Alvedon just innan jag knoppade in och sedan 10 timmars sömn är jag feberfri denna lediga fredag och sitter vid min vinterutsiktsplats för att blogga om något som jag vet ännu inte vad det skall bli. Jag blir så avundsjuk på en del som alltid har något organiserat att skriva om. För mig är det nu så att jag bara vet att jag måste skriva om något för att inte besöksfrekvensen på min blogg alldeles skall ta sig mot noll. Att blanda väder, hälsa och arbete blir då min tillflykt.
 
Arbetsmässigt har det varit bråda dagar de sista veckorna. Sådana perioder av stress och ansträngning hör till. Jag klagar inte. Ibland innebär det ett lubbande från en insats till en annan. Ibland blir det mer perioder av tankefylld tid då huvudet inte stannar utan funderingarna vrider sig från tidig morgon till sen kväll. Så har det varit den här gången och i både skalle och kropp infann sig en känsla mest liknande en vibrerande spänd sträng.
 
En omfattande del av denna anspänning var att klura ut och skriva en mer omfattande beskrivning av det ungdomsprojekt arbete som det är tänkt att jag skall pyssla med de närmaste fem åren. Att skriva är inte så svårt. Att tänka ut vad som skall skrivas är marigare. Natten mot onsdag var jag klar sisådär vis ½2tiden och saken kunde släppas.
Sedan kom onsdagen kom med ett aktiviteternas crescendo. Kollegium 8.00, sedan planeringar-telefonsamtal-förberedelser och samråd innan konfirmander från 1500, veckomässa 18.30, temakväll för Kyrkans Ungdom 19.15 och därefter Öppet hus med fler ungdomar från 20.00 fram inemot 22tiden. När jag var yngre kunde jag hemkommen från en sådan dag slockna direkt. Numera behöver jag ett par timmar för att landa innan det bär sig att placera huvudet på kudden.
Torsdag förmiddag lite lugnare med tankar och arbete inför kommande helg – en begravning och två familjegudstjänster och sedan den ovan nämnda kylslagna resan till fler konfirmander.
 
Som sagt: Jag klagar inte över eller under sådana perioder av ansträngning. De hör till när man är präst. Snarast trampar jag plattan i mattan och blir i mitt esse. Det är när perioden tar slut som reaktionen kommer. Andra får migrän i det läget. Jag får en febertopp. Så har det varit hela min yrkesverksamma tid någon eller ett par gånger om året. Vätska, två Alvedon och en god natt fixar saken.
 
Kanske återkommer jag här med delar av den där projektbeskrivningen här på bloggen. Mest givande för mig har varit att samla material och fundera över några olika kvantitativa och kvalitativa faktorer att ha i beaktande när man på en lite ort i Norra Norrlands djupa skogar skall söka möta unga människor med det syftet Svenska kyrkans Kyrkoordning anger: att människor skall komma till tro på Kristus och leva i tro, en kristen gemenskap skapas och fördjupas, Guds rike utbredas och skapelsen återupprättas.
 

*  Den temperaturen fick jag fram via ett ställe på internet där man kan omvandla världen från en enhet till en annan. Beskrivningen där över hur man skall gå till väga tror jag visar på svagheter i andra automatiserade omvandlingsfunktioner webben bjuder på. Så lyder texten: Börja vid att skriva talet du vill omvandla i den översta text-boxen. Därefter välj enheten du vandlar om från från den översta välg-boxen. Efter detta välj enheten du vandlar om till från den nedarste välg-boxen. Om resultatet inte har kommit i den nedarste text-boxen, måste du trycka på "omvandla".

Kommentarer
Postat av: Ann-Katrin Roth

Stig, jag får ofta tillfälle att dra ifrån, dividera och multiplicera för att få grader Celsius, och multiplicera, dividera och lägga till för att få grader Fahrenheit:

C=5(F-32)/9 resp. F=[9(C)/5]+32

Att du skulle önska omvandla "världen" från en enhet till en annan, det blir lite knepigt, under din *, var kanske ett freudianskt önsketänkande? :)

2014-02-01 @ 14:44:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0