ett litet instick

På lediga stunder skriver jag på en halvt om halvt djupsinnig, refererande och avslöjande nyårsreflexion att undfägna läsekretsen med. Det inlägget är ännu inte klart för publicering då sådant författande tar tid. Därför kommer i stället denna småförkylda arbetsfredagsmorgon ett instick om vad jag igår skrev på Facebook i gruppen Älvsbygudstjänster:
 
Nu har det just firats Nyår och det drar ihop sig till helg igen. Eller rättare sagt HELGER: Söndagen efter Nyår med temat "Guds hus" och på måndag Trettondagen med temat "Guds härlighet i Kristus". Jag har fått förtroendet att finnas med i bägge gudstjänsterna.
Huvudtexten på söndag är Johannes 2:13-22 om när Jesus rensar templet i Jerusalem och sedan talar om att han skall skapa ett nytt tempel, sin kropp.
På Trettondagen som är de ortodoxa kristnas jul är de tre stjärntydarna på tapeten. Om dem läser man i Matteus kapitel 2. Lukas 11:29-32 handlar om något helt annat - eller så inte - och finns också med detta år.
Leta upp texterna och läs dem!
Kom sedan med tankar, insikter, undringar och frågor här på FB så att jag får ammunition för förkunnelsen.
Förresten: Trettondagens gudstjänst är tillsammans med EFS.
 
Sedan den texten skrevs där den skrevs möttes jag och några till – bland andra ett par ortodoxa EFS-kristna från Eritrea – igår kväll för att förbereda Trettondagens gudstjänst. Med den samlingen i ryggen uppmanar jag också här på min blogg var och en som kan läsa Matteus 2:1-12 på ett annat språk än svenska: Ta med din Bibel till kyrkan för att läsa texten i gudstjänsten och kom en stund innan 11.
 
Varför? Svar: Berättelsen om ”de tre vise männen” handlar bland annat om att Kristus föds i Betlehem som en befriare och frälsare för hela världen och att hela världen i och genom stjärntydarna kommer till honom. Att lyssna till berättelsen på språk från hela världen blir ett sätt att manifestera detta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0