nytt läge 1

Det verkar som en del saker hamnar i nya lägen nu
– eller i gamla mer ”normala” och invanda. 
 
Värmeböljan verkar ha mattats av. 
 
Eller så är det bara något jag inbillar mig denna torsdagsmorgon då
det vid 9-tiden är ”bara” plus 21 i skuggan. Men det är i alla fall
skugga någonstans. Moln på himlen faktiskt. Det har vi inte sett på flera dagar. Min gissning i arla morgonväkten är att vi nu tappat cirka fem värmegrader jämfört med tidigare i veckan. Inte helt fel – faktiskt. Men veklagan över värmen hemma i Sverige kommer inte över mina läppar. Bara små pustningar*.
 
Barnbarnen är återställda.
 
Den gångna helgen var alla barn och barnbarn på plats – något jag berättade om i förrförra skriveriet. Så småningom for nästan alla men de två som är föräldrar till Tyra och Adrian glömde med farmor och farfars goda minne de små.

Vi har haft full fart. Badat varje dag. Mycket skoj, mycket stoj. Med ett distinkt Dran itte durrtosa!** bestred den lille sin farfars beskrivning av honom som en riktig surrdosa. Men jag vet vad jag pratar om. Det händer något och låter något hela tiden. Förstår liksom inte att vi i åratal hade sådan aktivitet för en generation sedan. Det är med lite blandade känslor jag gnolar: Morgon råder, tyst det är i huset, tyst i huset. Ganska tomt – faktiskt.

 


*  Orsaken till denna hållning vis à vis utomhustemperaturer har jag berättat om förr under mitt snart 10-åriga bloggande. I inlägget härmsälta från sommaren 2009 kan man mer noga studera orsakerna till min attityd.
** Översättning: Adrian (är) inte (någon) surrdosa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0