efesierbrev 13:06 – lägerbål

Detta är det sjätte inlägget kopplat till de nykonfirmerades resa till Turkiet och staden Efesus. Alla pryds av ovanstående bild. Trögt internet här innebär att inläggen nog kompletteras med bilder sedan vi kommit hem till Sverige. Sist påminner jag om att det är min egen berättelse jag skriver, inte en officiell reseblogg*.
 
 
Varje kväll ett tag efter solnedgången avslutas samvaron i den samlade gruppens med gemensam aftonbön**. Då vi bor på ett stotr all-inclusive-hotell har vi inte kunnat samlas kring traditionella lägerbål utan blivit tvungna att organisera myset på annat vis. Den andra bilden visar hur och vilken uppoffring det innebär.
 
För en uppoffring är det – att släppa greppet om telefoner och surf-manicker och musikleverantörer och allt vad det handlar om. När det görs med lamporna tända kan det dock bli frågan om myspunkten man samlas kring för att sjunga, prata och be. Lägerbål high tec – typ.
 
I morgon går turen till huvudmålet. Alltså Efesus. Eller rättare sagt ruinerna av den antika storstaden Efesus. Det tidiga kristna församling där hade aposteln Paulus på plats i omgångar och var (troligen) adressater till ett brev från honom. I vart fall finns i alla Biblar ett Efesierbrev om 6 kapitel – tre uppslag i min Bibel – som tar ca 20 minuter att läsa igenom. Gör det!
Bitvis kanske det är lite svårt att förstå. Paulus kan ju konsten att koncentrera framställning till något ganska kompakt. Ändå finns det också tämligen lättbegripliga saker med. Tankemuskeln mellan öronen bör man dock ha påkopplad när man tar sig max en ½timme till att läsa.
 
I Efesus levde enligt utombibliska källor också evangelisten Johannes som av den döende Jesus ombads att ta hand om Jesus mamma Maria. Hon var kanske också moster till denna sin ”extrason”. Hennes hus skall vi besöka. I morgon. Så jag slutar här.
 

*  Inläggets kursiverade ingress påminner väldigt mycket om ingressen till de tidigare. Det är ju faktiskt bara numret som ändrats. Och publiceringsdatum. Detta sjätte bidrag skrevs strax efter midnatt natten mot måndag i full vetskap om att hotellets internet har pajat. När det blir läsbart för en bredare allmänhet står därför i skrivande stund skrivet i stjärnorna.
**  Inte alltid har det varit det sista som händer. Någon kväll har det varit både lite spring, en del klättring mellan balkonger och barska ledarisängfösningar men på det stora hela taget har kvälls- och morgonvakningsrutiner fungerat bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0