hägrande inlägg

Jag vet inte om de som tittar in på denna min blogg saknar mina varannandagliga alster. Vad som hägrar för dem alltså. I alla fall har jag semester och det verkar som om det har inneburit att också bloggaren Stig tagit ledigt. Tyck- och åsiktsmaskinen verkar ha pajat och berättarlustigheten hamnat på sparlåga – alltså både lusten att berätta och att berätta lustigt. Den senaste uppdateringen om aktuella händelser var ju den 1 juli strax efter midnatt – egentligen alltså den sista juni – då jag berättade att jag som en annan kutenberg excellerat i bokflyttarkonst. Att två Efesus-relaterade inlägg kom den fjärde och sjätte är liksom inte en händelseuppdatering. Eller i alla fall en sådan i snäv omfattning.
 
Jag har alltså semester och är nu inne på ledighetens sista vecka. Måndag nästa vecka (eller tisdag) är det hopp in i selen igen med alla möjliga arbetsuppgifter.
 
Vad har jag/vi då gjort på semestern?
Fyllt år, varit hemma och en road-trip är det trefaldiga svaret.
 
Fylleriet har jag berättat om.
Hemmavaron med kaffe i gröngräset är utan händelse och dramatik.
Road-trippen förra veckan skrev jag inget om då jag inte vill skriva att jag/vi var borta från fastigheten. Man varnas ju för att lägga den sortens information på nätet. Bovar och banditer kan ju få reda på att kåken är tom – typ. Fast sannolikheten är liten. Kriminella element och terrorister ser nog ut sina mål på anat sätt än att kolla bloggar.
 
Men vi gjorde en tur enligt detta vilsamma schema:
Förra måndagen – den första juli – rattade vi söderut. Ankom äldsta svågern i Säter på kvällen. Om tisdagen var vi på en konstutställning på dagen och en konsert med BjörnAfzelius-låtar på kvällen Bra. Onsdag morgon till Älvkarleby och Tierp för att besöka svärmor och sedan detta och annat gjorts drabbade vi på torsdag eftermiddag den andra svågern som bor i Vattholma. Fredag i Tierp och senare på eftermiddagen till Järvsö där föräldrarna till den yngre av våra döttrar bor. Där beskådade vi djuren å Järvsö Zoo och umgicks i största trevlighet på lördagen. Söndag reste vi hem till Älvsbyn. Med paus i Ö-vik hos moster.
 
Väl här hemma är vädret inte alltför supersomrigt. Blåsigt och lite ½kallt. Bra för bokläsning och att nöta meningslösa gamla dataspel. Leva livet kravlöst alltså.
Ikväll börjar fotbollen.
Och till helgen kommer Tyra och Adrian.
 
Bilden? (Klicka på den blir den större)
När vi var i Älvkarleby tog vi en längre kvällspromenad. Stor fågel passerade över våra huvuden och satte sig i en grantopp för att fotograferas i svagt (mot)ljus. Inläggets rubrik är en ledtråd för artbestämningen.

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

Nog blir det till att långtbortarbetspendla för dig om din yngsta dotters föräldrar bor i Lill-Babsland

2013-07-10 @ 16:28:02
Postat av: bloggaren själv

Det blev en lite olycklig formulering detdär med "...till Järvsö där föräldrarna till den yngre av våra döttrar bor..."
Signaturen Ann O Nym reagerade. Så gjorde också den äldre av dotterns småbröder som ringde och undrade om hans syster var adopterad.
Naturligtvis skall det vara: "...till Järvsö där föräldrarna till SAMBON TILL den yngre av våra döttrar bor..."

2013-07-10 @ 23:15:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0