nyttig friskus

 Egyptisk biskop på Sverigeturné 

 

Så lyder rubriken på en kort notis i Kyrkans Tidning – här. Artikeln säger egentligen inget mer än att han – biskop Thomas – har en date med ärkebiskopen samt skall medverka vid Luleå stifts internationella konferens i Piteå nästa helg. Fast den sista uppgiften tror jag inte är korrekt. Om så har programmet ändrats sedan i förrgår. Visst fanns önskemålet att biskop Thomas skulle kunnat vara med men minns jag rätt skulle han resa tillbaka till Egypten innan konferensen som blir intressant i alla fall. Hur kan jag veta det? Jo. skolan är medarrangör till evenemanget om vilket man kan läsa här.

 

Men – bara för att visa hur det prioriteras och i vilken mitt av världen jag lever ber jag dig som läser begrunda bilden till detta inlägg. Klicka på den blir den större och du kan se att i morgon kommer den egyptiske biskopen att vara här i världens mitt i vår egen ägandes församlingsgård i Älvsbyn. Det är alltså här i Norrbottens pärla man skall vara för att levandes få ta del av vad de flesta bara kan få en avmätt inblick i via en intervju i nästa nummer av Kyrkans Tidning.

 

Apropå tidningar: Den israeliska oppositionstidningen Haaretz har en intressant artikel idag: UN inquiry calls for sanctions against Israel over West Bank settlements. På svenska skulle rubriken bli ungefär FN:s utredning uppmanar till sanktioner mot Israel på grund av bosättningarna på Västbanken. Artikeln är informativ och kan läsas här. Gör det och låt dig informeras. Rapporten artikeln handlar om finns här för läsning och nedladdning.

 

Igår och idag har jag varit tillräckligt oförkyld för att kunna jobba på Folkhögskolan. Igår blev det samråd om och avlämning av den variant av Svenska kyrkans grundkurs vi nu ger på halv fart och modifierad distans samt konfirmander i samarbete med församlingen. Idag började jag röja lite som en del i en summerings- och uppknytningsprocess. I morgon blir det lektion och en del annat och detta på halvtid. Från 1 februari är halva jag tjänstledig från skolan och aktiv ett nytt och annat uppdrag: församlingspräst i Älvsbyn. Som om att tjäna dessa två herrar inte vore nog har EFS här i Älvsbyn gett mig i uppdrag att på söndag klockan 11.00 predika och celebrera Mässa därstädes.

 

Men från första mars är jag helt tjänstledig från skolan och skall verka i församlingen året ut.


Kommentarer
Postat av: Tobbe

Biskop Tomas var på vår ungdomsgrupp i Örnäsgården igår kväll och hela lördagen kommar han att vara i Kyrkans hus i Luleå :)

2013-02-01 @ 10:59:38
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se
Postat av: Åsa

Tycker jag låter härligt...vi ses!!!

2013-02-01 @ 23:19:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0