intressant mc-faktor II

Ibland slås jag av att när jag här å min blogg skriver eller återger långa vidlyftiga drapor så kommer i bästa fall någon enstaka reaktion men när jag på några rader nämner inget alls så ramlar kommentarerna in. Som förra inlägget – typ. Alltså det med ödessymfonirubriken som skrevs i söndags .

 

Flera dagar har nu gått utan att jag skrivit varken långt eller kort. Ända till nu då det är fredag eftermiddag. Orsaken till detta för mig relativt långa uppehåll är inte att jag i avsaknad av den sladd- och slirhämmande pillemojen i bilen skulle ha farit av vägen och befinna mig i vårdapparatens våld. Inte heller sitter jag gapande i en tandläkarstol paralyserad av fasa. Tandläkarskräck har ju liksom en annan innebörd nu än förr i tiden. Då det var själva behandlingen som gjorde en stel men nu  är det mer beskedet om vad det kostar som man fruktar. Borrandet är bara en enkel bisak.

 

Valet i Israel hade jag kunnat skriva om under veckan – men gjorde inte så. Gissar dock att jag kommer att göra det vad det lider, kanske redan i helgen.

Inlägget Jesus the Jew i Håkan Sunnlidens blogg (som nås via bloggportalen dagens kyrka samt här) triggade mig att skriva om hur man på fiffigt sätt kan hitta god seriös facklitteratur i allsköns ämnen. Det inlägget blev inte färdigt men i delar finns det sparat i utkastets form och kan drabba läsaren när som helst.

 

Min bloggtystnad beror på att tankarna denna vecka varit fulla av en annan sak och andra åtgärder som det gäller att i någon sorts rimlig turordning presentera resultatet av för folk.  Först måste jag ju tänka själv parallellt med tankebyte med madammen i mitt liv. Till detta att resonera något med en och annan arbetskamrat plus någon till. Till detta handlade det om att resultatet av tankemödan skulle delges de egna barnen samt arbetskamraterna på folkhögskolan och först därefter kunde det bli aktuellt att berätta för den kvantitativt begränsade men kvalitativt enastående grupp människor som läser min blogg. Och där är vi nu.

 

Såhär skrev jag onsdag förmiddag till mina kollegor på jobbet:

 

Hej alla arbetskamrater!!

Jag väljer e-post så att jag samtidigt talar om för alla hur 2013 planeras bli för mig. Alla kanske inte tar del av meddelandet samtidigt men jag har i alla fall gett informationen till alla i samma ögonblick – även om en handfull av er tidigare känt till vad som kunde vara på gång.

Jag kommer att vara tjänstledig från skolan detta år. Jag skall i stället arbeta som församlingspräst i Älvsbyn. 

Veckan före jul annonserade församlingen efter en fjärde präst – Stig Sundström har ju flyttat. Tjänsten var dock inte tills vidare utan det gällde en visstidsanställning under 2013. Församlingens styrelse skall under året utreda om man ska fortsätta att ha fyra präster eller gå ner på tre eller tre och en halv eller hur man nu vill ha det. I alla fall sökte jag uppdraget och har fått det. Saken blev klar igår eftermiddag.

För skolan och mig blir det praktiskt så att jag under februari delar mig i en halva på vartdera stället. På så sätt kan vissa saker här kan ”knytas ihop”.

Från första mars till årets slut tjänstgör jag på heltid i församlingen. 

Stig

 

Kvällen före julafton berättade jag i inlägget intressant mc-faktor om att jag objektivt och entydigt uppfyllde åtminstone en av de kvalifikationer som den då just införda rekryterande annonsen angav. Tydligen räckte det!


Kommentarer
Postat av: Pär

Spännande! Tillbaka till den ursprungliga brottsplatsen. :)

2013-01-25 @ 16:25:39
URL: http://teologinorr.wordpress.com
Postat av: Kyrkvärd med spontant förslag

Va bra!
Välkommen!
Nu förväntar vi oss utbildning av något slag. Jag lämnar tråden öppen...

2013-01-25 @ 21:15:50
Postat av: Tobbe

Då är det kanske dags att söka vikariat som skolpräst på Folkhögskolan? Jag får väl bo i källaren hos dig om jag börjar veckopendla?

Svar: Jag skall alls inte lägga mig i eller ha åsikter om hur man på skolan avser göra när jag är tjänstledig. Vore helt fel. Dock finns en säng. Till detta kan även sägas att pendelavståndet från kust till Älvsbyn är identiskt med distansen mellan Älvsbyn och kusten, en sträcka jag dagpendlade i sex år.
stigstrombergsson

2013-01-26 @ 00:19:38
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se
Postat av: Dessa mina minsta bröder

Grattis önskar dej framgång som församlingspräst

2013-01-26 @ 08:17:30
URL: http://dessaminaminstabroder.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0