gudskritik?

Inte för att jag sådär generellt vill klandra Gud som i sin allmakt skapat världen och som kärlek till sin bortkomna mänsklighet offrade sin Son alternativt uttryckt Sig själv för att befria världen – långt därifrån! Ändå undrar jag varför det i hela fridens dagar nära mitten av december efter en tids vissa dagar halvsträng kyla nu tillåts plusgrada och spöregna. Vad är vitsen, poängen och meningen med sådan väderlek?
 
Igår morse var det plusgrader och över min promenadväg till kyrkan skapades ett vattenflöde över frusen lutande gångbana vilket i sin tur medförande och ett rejält och handlöst druttande på arschlet. Efter minusgrader under natten samt första halvan av idag vändes vädret till ett skyfall som gjorde att den 3½ mil långa hemfärden från Vidsel efter konfirmandsamlingen tog mer än en timme. Lite frågande blir jag inför Vädermakarens omdöme. Faktiskt.
 
Men just nu när jag skriver har regnet vänt till snö och temperaturen sjunker. Fryser det på så att det blir fäste igen tar jag tillbaka kritiken. Blir det dessutom nysnö till helgen blir jag glad igen.

Kommentarer
Postat av: Kyrkvärd på sadel

Herren prövar blott, Han ej förskjuter.

2013-12-12 @ 21:53:51
Postat av: Jan Andersson

Eftersom tingens ordning är sådan att vi människor har rätt stor frihet att göra galet här i tiden så undrar jag om man inte bör fundera över vår roll och ev. ansvar i frågan ;-)

2013-12-13 @ 08:06:19
Postat av: Dessa mina minsta bröder

Kanske vi bör ta vädret på större allvar än tidigare.

Att en person ”druttar på ända ” är i och för sig otrevligt , men ”Ivar” var blev en av de kraftigaste stormar som södra Norrland har upplevt i mannaminne. Simone, Hilde, Sven - och nu Ivar. Hösten 2013 har Sverige drabbats av flera hårda stormar.

”Extremt väder har redan nu blivit vanligare till följd av klimatförändringen, enligt forskare. De senaste åren har FN:s klimatpanel IPCC i flera rapporter varnat för att det här ska hända när jordens medeltemperatur ökar ” SR

”Konsekvenserna av det förändrade klimatet slår direkt mot människors överlevnad och försörjning. Att kunna äta sig mätt, dricka rent vatten eller ha en trygg bostad är ingen självklarhet för fattiga människor. Med fler naturkatastrofer ökar deras sårbarhet ännu mer. ”Diakonia

2013-12-14 @ 09:57:08
URL: http://dessaminaminstabroder.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0