samos IV – predikan*

I tidigare inlägg, ädle Bloggläsius, har jag nämnt några olika sorters turister. Festare, Shoppare och Vändstekare noga sagt. Fler finns – vilket jag återkommer till.
 
Idag tisdag skulle vi kunna vara associerade till kolonin Vändstekare nedanför hotellet. Fast ändå inte riktigt. Vi tillhör nog snarare underavdelningen Skuggdväljande bokläsare eller något liknande. För så blev det idag.
 
Men morgonen började annorlunda. Promenad före sju. Vi hade ju vaknat – typ. Morgonljus är bra fotoljus, gryning är gryning och allt är stilla. Staden verkade sova med undantag för en och annan liten fiskebåt.
 
Efter promenaden frukostmål och dröjsmål innan vi intog var sin solstol vid havet. Målet för dagen var att bara ta det lugnt. Det skulle ju bli en väldigt varm dag – likt den igår då vi verkligen brände energi. Återhämtning efter igår nästan av nöden.
 
Så blev det. Sitta i skuggan, läsa en bok, ta ett dopp, läsa vidare, tuppa av, vakna, ett nytt dopp, flytta stolen lite, läsa lite till, nicka till på nytt osv. Det enda under dagen som kanske skulle kunna anses halvdramatiskt var kryssningsfartygets ankomst. Ingen liten pjäs. När hon var ankrad i hamnen såg det ut som staden Samos fått ytterligare en stadsdel – faktiskt.
 
Väl vilade och avslappade gick vi i solnedgången in till stan för att äta. 
I morgon blir en ganska lång dag – tror vi. Vi är inga Tokflängare** men i morgon blir det litet av det i alla fall. Vi skall delta i resebyråns busstur Samos runt – och då inte staden utan hela ön. Ger nog en överblick.
 

*  Predikan är titeln på en av de böcker jag har med mig och läser ur. Återkommer i saken.
**  Tokflängaren är en underkategori i turismens rika fauna och artsystem. Det är han/hon som bara måste flänga runt som en fis i en glasburk för att inte missa någon sevärdhet eller någon aktivitet. Inte sällan hyr Tokflängaren bil eller motorcykel bara för att hinna runt till nästa ställe och sedan ytterligare två. Hinner som inte vara där han/hon just är utan pinnar på vidare som någon sorts gigantisk Duracell-kanin.

Kommentarer
Postat av: BR

Jag gillar uttrycket "skuggdväljande bokläsare", Stig.
Jag tillhör nämligen samma kategori, förutom att jag är en skuggdväljande, öldrickande, bokläsare. Ha det bra!

/BR

2013-08-28 @ 20:38:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0