till kiruna mm

Jag tror jag berättat det tidigare men då inte alla alltid läser alla blogginlägg och inte noga lägger allt på minnet säger jag det på nytt:
Jag har deltagit i en stegtävling.
På jobbet. Tillsammans med tre andra. Övriga jobbarkompisar tog inte ens steget att stega. Hur det gått för dem med gåendet den gångna månaden går inte att säga.
 
I och med nyssfirade helg blev promenerandet färdigräknat. Tävlingen slut. Jag kom tvåa med 450969 steg efter husmor som energiskt omvägstrippat 524796. På den plats på nätet där nuffrorna skrevs in kunde man klicka fram en karta som visade hur långt man gått beroende på var man ansågs ha startat och vart man tänkt sig. I grundläget visades hur långt mot Linköping man gått om man startat i Stockholm, något som är inte bara abstrakt utan också mer än lovligt ointressant. Jag matade i stället in Älvsbyn som startort och Narvik som tänkt slut. Väldigt ambitiöst. Det blev till Kiruna kom jag gåendes – sammanlagt. Inte illa.
 
Enligt Kyrkans tidning tycker ärkebiskopen att en del kyrkligt knutet folk som skriver på nätet är i styggaste laget. Han manar alla att vara snälla och nämner i vevan Helle Klein och Dag Sandahl – som om de spelade i samma divisioner rent medialt. Helle Klein & Co spottar osakligheter och påhopp och anklagelser via sin Snedglodda kedja som sponsras av Stockholms stift och andra delar av 08-områdets kyrkliga etablissemang. Dag Sandahl nätskriver på norra Öland småelakt på en privat blogg. Allt påminner om skolgårdsbuffelgänget som ihärdigt och återkommande trackar den ensamma killen i glasögon. Sådana situationer försöker ibland mesiga lärare hantera med att säga att alla ska vara snälla när vad som faktiskt behövs är ett kraftigt nappatag med etablissemangsbufflarna, inget annat.
 
Torbjörn Lindahl för här på sin blogg ett resonemang kring Luleå Domkapitels kränkning av André Östlund, en sjukpensionerad äldre prästman väl 80+. Jag skrev en del i saken på min blogg runt jul för snart 1½ år sedan och står för vad jag då skrev. Jag delar alltså helt Tobbes resonemang.
 
Igår hade vi en utbildningsdag! Hela personalstyrkan i Älvsby församling och kyrkofullmäktiges ledamöter skulle drillas i det nya ekonomiredovisningssystemet som skall gälla från och med nästa år. Ett i princip bra system som det är nödvändigt att införa och därför också veta något om. En bra kursdag men själva ämnet är ju ju lika kul som att titta på när färg torkar.

Kommentarer
Postat av: Tobbe

Nu var du väl ändå orättvis mot den torkande färgen!

2013-04-23 @ 20:19:08
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se
Postat av: Johnny Lestander

En fördel med siffor är att de ofta är väldigt konkreta det kan man inte direkt säga när man har med människor att göra eftersom då blir det genast betydligt mer komplicerat.

2013-04-24 @ 00:01:52
URL: http://j-lestander.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0