tidig och klurig

Jag är en tidig gubbe! Inte så att jag menar att jag blivit gubbe tidigt utan snarare att jag nu är en gubbe som vaknar tidigt på morgnarna. Begreppet gubbe är ju dessutom inte heller helt åldersfixerat. Sonsonen och arvprinsen Adrian som ännu inte fyllt året kallar man helt oproblematiskt din lilla gubbe eller nåt sånt. Med det sagt är det klart att jag som snart fyller 60 kvallar för gubbestämpel och det inte en dag för tidigt.
 
Jag en morgontidig gubbe - det är vad jag menar. Åldern kan spela in här men än viktigare är nog ljuset. Fullt solgass nollsexnollnoll och detta sedan en god stund skapar en stigande klarvakenhetsgrad. Igår morse stod jag i det nattfrusna skidspåret klockan sju och åkte en långsam turåkningsmil före frukost. Idag tjugo över samma klockslag tog madammen och jag en förekaffepromenad. Tidig gubbe.
 
Jag är också en ganska klurig gubbe – tror jag. I alla fall vill jag klura – alltså fundera och dryfta – saker saker och ting och väldigt gärna då också locka andra att klura med. Därför skrev jag onsdag denna vecka följande text på Facebook:
 
På söndag skall jag leda gudstjänsten - Högmässa – i Älvsby kyrkan. "Huvud-Bibel-texten" är från Johannes evangelium kapitel 14 verserna 1-14. Har man ingen Bibel kan man skriva Joh 14:1-14 på www.bibeln.se så hittar man avsnittet. Gör det!
Skriv sedan i kommentarfältet (eller som meddelande) vad du får för tankar och vad du skulle tycka är vettigt att jag belyser i predikan.
 
Fyra personer har markerat Gilla till detta och tre andra – hitintills – har ger en notering:
Sent onsdag kväll kom detta: De tankar man får är ju att det icke finns några genvägar. Vill du nå fram till Gud så måste du ju tro på Herren Jesus Kristus annars kommer du ju aldrig fram för det är ju inte för inte som han säger att jag är vägen till sanningen och livet.
Torsdag förmiddag skriver en annan person: "den som tror på mig, han skall utföra gärningar som jag, och ännu större." Den är jobbig, finns det då någon som tror? Du får gärna försöka förklara det på söndag.
Torsdag fram mot kvällen – en tredje individ: Tittar kanske förbi!.
 
Idag lördag förmiddag lägger jag en reviderad form av samma text på Facebook med samma uppmaningar. Med detta inlägg på bloggen bjuder jag också här bloggläsarna att klura på saken och ge funderingar, tankar, reflexioner, åsikter, frågor och glada tillrop i kommentarsfältet. Alltsammans blir då tillsammans med texten, söndagens tema, gemensam planering med musiker och andra samtal pinnar till den tankebrasa som ikväll eller mer troligt i morgon bitti eldar fram förkunnelsen i gudstjänsten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0