fullt fokus på Jesus

Igår söndag var det Mässa med konfirmation i Älvsby kyrka. Här kallas gudstjänsten så. Inte Konfirmation med mässa även om det i och för sig bättre skulle beskriva hur gudstjänsten är upplagd – konfirmationen med Gud och ungdomarna i fokus först och Mässan med Gud och alla i fokus sedan. Mässa med konfirmation är ändå bättre då det anger Mässan som gudstjänstens centrum och konfirmationen som ett speciellt bihang just denna söndag.
 
28 konfirmander var det i alla fall och med anhöriga i kyrkan plus några av de ”vanliga” gudstjänstfirarna blev det en bit över 300 i lokalen. Alltså duktigt packat. Fullsatt nere och folk på alla läktare. Stuvar och trycker och packar man går det väl att klämma in kanske uppåt 70 till men då blir det sardinläge. Sitter folk på golvet kan man nå runt 500 men då får brandchefen spader.
Av de närvarande var det drygt 40 som förutom konfirmanderna valde att om man uttrycker saken lite gammaldags anamma Jesu Kristi lekamens och blods sakrament men mer än 200 avstod. Jag tror inte det avviker från hur det är på andra platser.
 
Att konfirmera den 14 april är egentligen ganska tidigt men för med sig den finessen att vi kan ha återträff och återsamlingsläger redan innan sommaren – typ. Församlingen testade denna modell förra året och i år planeras också att återsamlingen sker i form av en gemensam resa till Efesos i Turkiet i juni. Skall onekligen bli intressant.
 
Både under konfatiden och i gudstjänsten sökte vi ha fullt fokus på Jesus. Bilden som bepryder inlägget – klicka på den blir den större – är ett av de collage som gjordes under en av konfasamlingarna strax före jul. Jag tyder den så att ungdomarna fattat poängen både vad gäller stjärnan och vad som rimligen fyllde Marias tankar – kanske också den överdimensionerade åsnans.
 
Jag tycker det är kul med konfirmander. Och konfirmandernas föräldrar som jag i flera fall tidigare haft som konfirmander. Hoppas och ber att de alla mer och mer kan ledas till att säga: Jag har fullt fokus på Jesus.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0