välsignelsevatten

Inte ofta får man läsa både i Lokala Världsbladet alias Piteå-Tidningen och i Kyrkans tidning och i Dagen om samma sak med lokalanknytning till orten jag bebor. Kolla länkarna här och här och här.
 
Först tre positiva uttalanden:
 
Ett: Jag har stor respekt och beundran för Frälsningsarméns sociala arbete och tycker att idén med två spänn per flaska är bra. Fint initiativ.
 
Två: Jag hoppas verkligen att fabriken på orten blir livskraftig och kan öka sin produktion – helst så att än fler människor får anställning där.
 
Tre: Vattnet i Älvsbyn är ett riktigt bra vatten! Det är älvsvatten filtrerat genom en rullstens- och sandås. Redan älvsvattnet är ju fullt drickbart som det är och i kranen smakar det förträffligt. På butelj måste det därför också vara OK.
 
Men...
 
Jag hade nog för egen del föredragit namnet Vatten till välsignelse – underförstått: för andra – eller nåt liknande, inte Välsignat vatten. Ändamålet är ju att försäljningen av vattnet skall bli till välsignelse för andra, inte att de som häller i sig drycken skall bli extra välsignade för egen del.
 
Att vatten i sig skulle kunna ha speciellt välsignade H2O-molekyler är ett tema som man kan möta som gimmick i vampyrfilmer och liknande. Det finns även kyrkor som ger dopvatten speciellt välsignande karaktär också utöver när man döper i det – men det är väl knappast Frälsningsarméns och lejonparten av protestantismens hållning. Välsignat vatten kanske öppnar för ett litet missförstånd, vad vet jag.
 
Hur som helst är Älvsbyvattnet välsignat gott. Köp det!
 
EXTRA! EXTRA!
Dagen efter kan man i Lokala Världsbladet se vad Svenska kyrkan tycker i saken - om nu det en person på ett kyrkokansli tycker skall anses vara kyrkans hållning. Läs här.

Kommentarer
Postat av: Johnny Lestander

Intressant att just vattnet från Älvsbyn skulle vara så välsignat gott. Detta med tanke på att det ju kommer från Piteälvens källor upp mot norska gränsen och det är förmodligen lika välsignat gott hela vägen ner. Varför det råkar blir extra välsignat gott i Älvsbyn är ju att vi råkar ha en avtappningsanläggning (vattenfabrik) som gör att vi nu kan avsmaka det välsignat goda vattnet. Samtidigt behöver vi ju som bor här inte köpa vatten för att dricka detta välsignat goda vatten utan det är bara att skruva på kranen eftersom vattnet kommer från samma källa. Tänk dessutom om vi aldrig startat en vattenfabrik i Älvsbyn då hade vi nog aldrig kommit på att detta vatten faktiskt var välsignat. Sedan har jag nog en känsla att vatten ur många aspekter nog är välsignat oavsett var i världen vi än kommer.

Johnny

2012-09-03 @ 23:30:11
URL: http://j-lestander.bloggplatsen.se
Postat av: Gunvor Vennberg

Roligt att kunna hålla med Cristina Grenholm för en gångs skull! Men visst är Älvsbyvattnet gott, det kan jag också hålla med om.

2012-09-04 @ 16:43:56
URL: http://gunvorvennberg.blogg.se
Postat av: Bo Nordin

Vattnet är möjligen gott, men dessvärre inte välsignat och vore det välsignat finns en god sed att det därmed blir gratis. Eftersom det inte är gratis vet vi att det inte är välsignat, utan närmare bestämt bluffvatten. Troligen bär det en bouqet av surmyr gissar jag. Sluta genast sälja smörjan.

Svar: Om Bosse menar kranvattnet har han fel! Ingen surmyr där inte.Menar han buteljvattnet går det nog att likt andra läskande drycker få det myrsmaksatt - med pors.
stigstrombergsson

2012-09-06 @ 21:56:53
Postat av: Bo Nordin

Vid närmare eftertanke låter det där myrsmaksatta vattnet som något ganska intressant. Det kanske skulle lyfta surströmmingen till nya välsignade höjder.

2012-09-07 @ 09:16:57
Postat av: Ann O Nym

Enligt tidningen Världen idag så har frälsningsarméns högkvarter stoppat det välsignade vattnet

2012-09-07 @ 13:27:29
Postat av: Johnny Lestander

Det välsignade vattnet är avstängt med det magiska vattnet i Loka flaskorna de säljs vidare.

2012-09-08 @ 03:32:44
URL: http://j-lestander.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0