namnet i bladet

När jag såhär om onsdagskvällen öppnade hemdatorns epost fann jag ett meddelande från kompisen tillika bloggaren Torbjörn Lindahl. Han bifogade en länk – denna – samt sporde huruvida artikeln till vilken länken gick berörde en släkting till mig. Jag svara med ett blogginlägg eftersom jag vet att Tobbe noga studerar och begrundar vad jag skriver här.

Jo – så är det!
Fotbollsdomaren Martin Strömbergsson är en släkting till mig. Liksom alla andra som heter som jag. Det är bara vår släkt som har det namnet så om du, noble Bloggläsius, möter nån som heter som jag handlar det bara om att utreda hur vi är relaterade. Den i artikeln omnämnde är noga räknat (om jag fattat rätt) tillsammans med sin mer namnkunnige fotbollsdomarbror Marcus en son till en av mina kusiner vars far – åtminstone Marcus farfar – var min frus svärfars lillebror. Han var med sin lillebror och en knippe storebröder söner till min farfar som hade två bröder vilkas far var om jag är rätt underrättad den förste med dynastins namn. Jag är således fjärde generation liksom mina kusiner bland vilka jag tillhör de yngre. Mina barn – här på bloggen ibland benämnda med sina babysmeknamn Snuppan, Snorvan, Hattifnatten och Heffaklumpen – är femte generation. Mina barnbarn Tyra och Adrian innebär sjätte varvet. Jag gissar att i klanens irrgångar finnas en sjunde, kanske en åttonde, generation beroende på åldersspann i en del stora syskonskaror samt hur heta folk varit på gröten.

Googlar man på Strömbergsson får man ungefär 78000 resultat. Jag har inte gått genom allt men märker det som redovisas har kraftig fotbollstyngd tack vare de två fotbollsdomarna från Gävle. En son till en annan kusin tränger sig in i egenskap av professor i matematik men det är fotbollen som dominerar. Själv kommer jag långt ner.
På Facebook fann jag förutom mig själv 15 Strömbergsson. Jag är inte vän med alla, har än mindre träffat dem. Där finns också en grupp som har med fotbollen att göra. Eniro ger 36 personträffar. Statistiska Centralbyrån säger: Det finns 48 personer som har efternamnet Strömbergsson.

Då jag inte är speciellt fotbollsintresserad kan jag inte bedöma hur släkten sköter sig på de arenorna. Jag har dock fattat att åtminstone Marcus måste vara hyfsad till kvaliteten då han fått ett och annat internationellt uppdrag. Som ickeläsare av Aftonbladets sportbilaga hade jag av egen kraft aldrig hittat krönikan och tackar därför Tobbe för länken. Min brist på fotbollighet gör att jag inte riktigt fattar vad det exakt handlar om även om den var rätt kul med sin speciella vinkling och inte minst rubriken.

Det är alltså inte prästen Strömbergsson som ger kristendomen gult kort.


Kommentarer
Postat av: Tobbe

Själv läser jag AB:s sportbilaga bara - och då endast understundom - den period av året då något möjligen skrivs om Luleå Hockey. Länken fann jag på www.brogren.nu.

Att ni var släkt kunde jag nog gissa då jag redan i barndomen blivit upplyst om din släkts exklusivitet.

2012-05-17 @ 08:51:54
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/
Postat av: Tobbe

PS.

Råkade skicka kommentaren innan jag var klar:

...men det var kul fråga ändå och jag gav dig ju anledning till ett trevligt inlägg.

2012-05-17 @ 08:53:31
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0