ny länk – dagens kyrka

På min speciella resa kvällsinblåst i stugan bloggar jag kort om det faktiskt ganska urusla fjällvädret. Vad är det för fasoner med regn i mars!!?? Men nu ska det bli kallare och det känns bra. Nederbörden blir ju i alla fall torr då och efter denna klimatuppdatering kan jag övergå till att berätta något annat annat än vad jag skrev om i förra inlägget.

Ny bloggportal samlar kyrkliga skribenter
skriver Kyrkans Tidning och fortsätter: Dagens kyrka är namnet på en ny blogg som lanseras idag. Bloggen samlar tolv svenskkyrkliga skribenter med vitt skilda åsikter... Läs resten här.

Jag blev ombedd att vara en av de tolv. Fick mäjl från en av initiativtagarna – Sofia Lilly Jönsson – med frågan om det var OK att min blogg var med i vad de tänkte göra. Den bloggarkollissionen är verkligen så slumpmässig som möten i cyberrymden kan vara. I juli förra året snubblade jag över hennes blogg. Med eposten som redskap meddelade jag att jag fann det hon skrev i kyrkliga ämnen intressant och nämnde att jag länkat härifrån till henne. Det hade hon inget emot och därför finns hon i länklistan trots att jag mig veterligt aldrig träffat människan. Uppenbarligen har det hänt att hon gluttat in på min blogg och tydligen funnit den intressant att ha med i ett försök att visa att kyrkliga skriverier på nätet är mer än vad Snedglodda kedja består med.

Kommer detta att förändra mitt bloggande?
Kommer detta att förändra exponeringen av mitt bloggande?

På den första frågan är svaret Nej!
Jag kommer inte att skriva mer kyrkligt än jag redan gör. Inte mindre heller. Eller på annat vis. Jag kommer inte heller ta bort annat jag brukar skriva om. Min blogg är fortfarande som det står i blogghuvudet ovan: en alltigenom privat och personlig blogg för åsikter, tyckerier och exponerad kreativitet. Mina prioriteringar kommer att vara samma som förr. Kategorier som Farfar funderar, Exe-geten bräker och Speciella resor kommer vara kvar liksom de andra. Visst kan sådant ändras över tid men inte på grund att jag är en av de aderton – jag menar en av de tolv.
Travestin ovan på namnet Seglora smedja visar att jag inte heller kommer att självcensurera mig mer än jag tidigare gjort. Jag ser ingen anledning att vare sig ducka eller vulgarisera mer än förr bara för att jag hamnat på Dagens kyrka. Jag skriver på mitt sätt och har den bloggpolicy som jag har. Dagens kyrka förändrar inte detta.

På den andra frågan är svaret Vet inte!
Spelar hursomhelst ingen roll. Visst är det kul att folk läser och igår hade jag ett all-time-high i besöksstatistiken på 70 skilda IP-adresser men antalet läsare spelar för mig en liten roll. Jag skriver för att det är kul att skriva och för att saker intresserar mig, inte för att tillfredsställa olika läsargrupper. Att pinga och ponga min blogg här och var för att få fler läsare har jag hela tiden avstått från samt begriper inte hur man gör. Har nöjt mig med att skriva in bloggadressen om jag kommenterat på någon annan blogg samt att på Facebook nämnt att jag bloggat – det enda jag använder Facebook till förutom ett och annat Gilla och att skriva Grattis när mina FB-vänner fyller år*.

Bland de tolv på Dagens kyrka finns fyra jag redan har i min länkförteckning nere till höger. De finns kvar i alla sina enskilda glanser som länkar också här på min blogg men har fått Dagens kyrka som kompislänk.


*  Facebooksaktiviteten har nog kanske påverkat mitt bloggande lite lite lite. Flera av mina vänner på fäjjan är tidigare fotbollskonfirmander. Jag inbillar mig inte ett ögonblick att de ror sig igenom alla mina tangentbordseskapader men onekligen får den möjliga läsekretsen mig att ge en extra dos uppmärksamhet till vad jag ändå menar vara extra viktigt och extra roligt – konfirmand- och ungdomsarbete.

Kommentarer
Postat av: Tobbe

Tänka sig att Lulestiftsbloggare utgör en fjärdedel av Dagenskyrkas bloggare. Har det att göra med att vi äntligen får erkännande för stiftets ytmässiga storlek. Att Lule stift står för en fjärdedel av de väsentligheter som tänks i landet är kanske att tro för mycket, men man vet ju aldrig...

2012-03-27 @ 22:20:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0